FME Café XL 2017

Tijdens de GeoBuzz op 21 en 22 november 2017 in Den Bosch laten we jou graag zien welke mogelijkheden FME van Safe Software biedt. Door middel van presentaties uit de praktijk demonstreren we de toegevoegde waarde van FME binnen geografische informatie systemen.

We nodigen jou van harte uit voor het FME Café XL op 21 november tussen 14.00 en 16.00 uur in Dexter 17 van Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Tijdens het FME Café XL gaan onze experts in gesprek met de gebruikers. Naast presentaties en demonstraties is er volop ruimte voor interactie. Hieronder vind je het programma dat we je graag aanbieden.

Als je een toegangskaart voor de GeoBuzz hebt, is deelname aan het FME Café XL gratis. We hopen je te ontmoeten op 21 november.

 


Programma

14.00  Welkom
14.05 De rol van FME op Schiphol
 

kees van t hoogKees van ’t HoogProduct Owner Geo Schiphol

gert jan boosGert-Jan BoosFME consultant Tensing

Schiphol geeft inzicht in de visie hoe het vliegveld de processen rondom ‘digital twin’ inricht. Zo hebben ze actuele en realtime assets digitaal en compleet in beeld en organiseert Schiphol de actuele en innovatieve systemen welke voor diverse doeleinden worden gebruikt om de processen richting de toekomst te optimaliseren. Een voorbeeld is het Skylark systeem om vogels realtime te detecteren en af te beelden op de kaart. Voor het geautomatiseerd managen, analyseren en distribueren van data spelen Internet Of Things (IOT) en FME een cruciale rol.


14.25 FME Server, Rest API en Big Data
 

itayItay Bar-onFME consultant Tensing

Wat kan je met ontwikkelingen zoals Big Data en de Rest API? Itay Bar-on vertelt over de mogelijkheden van FME Server en laat zien hoe hij deze toepassingen in de praktijk inzet.


14.45  The road ahead...
 

ken braggKen Bragg, European Services Manager Safe Software

Hoe gaat FME zich in de komende jaren ontwikkelen? Als iemand die vraag kan beantwoorden, is het Ken Bragg. Wij zijn trots dat hij tijdens het FME Café XL komt vertellen aan welke innovaties Safe Software op dit moment werkt.


15.10 Koffiebreak
15.20 Real-time verwerken van wateraansluitingen - Evides
 

richard frijtersRichard Frijters, Functioneel Beheerder Evides

paul ruiterPaul RuiterFME consultant Tensing

Als je als consument of aannemer een wateraansluiting aanvraagt via MijnAansluiting.nl, wordt dit bij Evides via een automatische workflow verwerkt. FME zorgt voor de geautomatiseerde aansluiting van de woning op de hoofdleiding. Hiermee realiseerden we een tijdsbesparing van meer dan 400% per aanvraag.


15.40  Hydrologische waterschapsdata nationaal verbinden - Waterschap Limburg
 

arnoud soetensArnoud Soetens, Vakspecialist Watersysteemsimulatie

corne bruninkCorné BrüninkFME consultant Tensing

Alle waterschappen in Nederland gaan hun hydrologische data op een uniforme manier naar elkaar ontsluiten. Corné Brünink van Tensing en Arnoud Soetens van Waterschap Limburg presenteren hoe zij de hydrologische database bij Waterschap Limburg hebben opgebouwd. Zij gaan in op de verschillende dataconversies, validaties en uitdagingen in dit traject.


16.00  Afsluiting