Erik van de Schaft
Senior Business Consultant

Erik van de Schaft

Mijn naam is Erik van de Schaft en ik werk sinds augustus 2017 bij Tensing als Business Consultant. De ervaring die ik heb opgedaan in business intelligence pas ik bij Tensing toe in de wereld van de geografische informatie.

Werk

In 1998 ben ik mijn werkende leven begonnen bij CMG in de Telecom Products divisie. Als projectmanager heb ik rondgereisd om systemen voor grote mobiele telecomproviders in te richten. In 2008 ben ik overgestapt naar VX Company, daar ben ik in de wereld van data analyse en risicoprofilering gestapt. Dat was ook meteen een eerste kennismaking met de bestrijding van fraude en criminaliteit, met organisaties als de Nationale Politie, Marechaussee, grote gemeenten en expertisecenters op het gebied van mensenhandel en vreemdelingen problematiek.

Tensing

In de business intelligence neemt geografische informatie een steeds belangrijkere rol in. Dat is ook een belangrijke reden voor mijn overstap naar Tensing. Als Business Consultant ondersteun ik onze opdrachtgevers bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en diensten op hun geografisch informatie systeem. Met de diepgaande kennis van mijn collega’s op het gebied van FME en ArcGIS brengen we die plannen voor onze opdrachtgevers in de praktijk.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn gezin. Samen met mijn vrouw Hanneke en mijn kinderen Chris en Floor woon ik in Zeist. We houden erg van vakantie en bezoeken graag buitenlandse steden. In het weekend speel ik regelmatig een potje voetbal bij voetbalclub Jonathan in Zeist.

In mijn vrije tijd ben ik verder graag aan het sleutelen aan mijn motor. Dat is een heerlijke manier om mijn zinnen te verzetten. De mooiste manier om van de motor te genieten is voor mij een dag op het circuit rijden.