Automatisering back-end MijnAansluiting.nl

Project: Handel aanvragen die binnenkomen via MijnAansluiting.nl automatisch af
Tijdsbesparing: van 40 uur naar 2 minuten per aanvraag

Het aanvragen, wijzigen of verwijderen van een aansluiting van een nutsbedrijf, verloopt via het portaal www.mijnaansluiting.nl. Dit is een initiatief van de gezamenlijke nutsbedrijven in Nederland. Hoewel het aan de voorkant voor ieder bedrijf gelijk is, organiseert elk bedrijf de afhandeling op zijn eigen manier.

Enorme tijdsbesparing

Door het toenemende aantal aanvragen en de tijdsintensieve afhandeling koos Evides ervoor om dit proces slim te laten automatiseren. Dit resulteerde in een besparing van 40 uur naar ongeveer 2 minuten per aanvraag en een verkorting van de doorlooptijd van 4 dagen naar 1 dag per aanvraag. Van de 1.800 aanvragen per jaar, wordt gemiddeld 60% volledig geautomatiseerd afgehandeld.

Methode

Tensing ontwikkelde een slimme samenwerking tussen Biztalk Server, ArcGIS Server, ArcGIS Geodatabase, Infor EAM en FME Server. Hierdoor worden de facturen vandaag de dag volledig automatisch verstuurd naar de aanvrager en pas na betaling wordt de werkorder doorgezet naar de geselecteerde regionale aannemer. Als deze de opdracht als afgerond markeert, wordt de bijgewerkte data rondom de aansluiting automatisch verwerkt in het GIS systeem. Hierdoor is dit systeem altijd up-to-date.

 

Demo van de workflow

Presentatie over dit project