Succesvol FME Café XL tijdens GeoBuzz 2017

Bezoekers van het Tensing FME Café XL tijdens GeoBuzzTijdens de GeoBuzz op 21 november 2017 in Den Bosch presenteerde Tensing haar FME Café in XL formaat. Het FME Café is een evenement dat Tensing normaliter exclusief organiseert voor haar klanten en trainingsdeelnemers. Deze keer was het FME Café echter ook toegankelijk voor de bezoekers aan de GeoBuzz.

Tijdens het FME Café komen experts en eindgebruikers aan het woord en bespreken ze hoe de technische mogelijkheden van FME worden ingezet voor praktische toepassingen. Zo vertelden Schiphol, Evides en Waterschap Limburg hun verhalen vanuit de praktijk. Namens Safe Software vertelde Ken Bragg meer over de toekomstige ontwikkelingen van FME. Itay Bar-on zoomde in op de Big Data toepassingen die FME Server biedt.

Om 14.00 uur stroomde de zaal al snel vol met 60 enthousiaste FME gebruikers. Van ontwikkelaars tot IT-managers en van beginners tot experts op het gebied van FME. Al met al een bont gezelschap waarin één thema centraal stond: kennis delen.

Schiphol presenteert met Tensing over het gebruik van FMESchiphol

Na de aftrap door Paul Jonkman waarin hij FME vergeleek met een symfonie van instrumenten dat door oefening en afstemming komt tot het beste concert, trapte Kees van ’t Hoog van Schiphol de eerste presentatie af. Hij vertelde over de verreikende ambities van Schiphol om het beste digitale vliegveld ter wereld te worden. Hierbij is FME de lijm om de data continu synchroon te houden in de verschillende omgevingen die het IT-landschap van Schiphol heeft. Gert-Jan Boos vertelde over de toepassing van FME binnen Schiphol als integrator tussen verschillende applicaties en databases. Concreet voorbeeld hiervan is het weergeven van de positie van rolstoelen binnen het bestaande GIS-platform op basis van LoRa Beacons.

Itay Bar-on over de mogelijkheden van FME Server tijdens het Tensing FME Café XLFME Server

Itay Bar-on zoomde in op de transitie naar FME Server op basis van de REST API. Met name in de toepassing en het gebruik van Big Data kan FME Server zorgen voor een aanzienlijke efficiëntie verbetering. Daarnaast zoomde Itay in op de definitie van Big Data. Hoe ‘big’ moet data zijn om Big Data te heten? Zijn conclusie was dat het bij Big Data voornamelijk gaat om: het volume, de beweeglijkheid, de variatie en de kwaliteit van data.

Ken Bragg over de toekomst van FME tijdens het Tensing FME Café XL 2017De toekomst van FME

We zijn erg blij dat Ken Bragg namens Safe Software ook aansloot bij ons evenement. Hij vertelde alle bezoekers meer over de ontwikkelingen binnen FME in 2018 en daarna. Daarbij ligt een belangrijke focus op de toepassing van BIM en infra. Daarnaast wil FME bestaande business processen verder vereenvoudigen door ondersteuning te bieden voor bijvoorbeeld Hadoop, PDF’s, Word en PowerPoint. Tot slot staat ook het gebruiksgemak hoog op de agenda voor 2018.

Evides over de tijdsbesparing die Tensing realiseerde dankzij FMETijdsbesparing bij Evides

Richard Frijters vertelde namens Evides iets over de arbeidsintensieve processen die nieuwe wateraansluitingen met zich meenemen. Dankzij een slimme combinatie van FME, ArcGIS en Biztalk is de workflow voor standaardaansluitingen teruggebracht van 4 dagen naar 1 dag totale doorlooptijd. Daarmee levert die oplossing dus een forse tijdsbesparing in het dagelijkse werk van Evides. Paul Ruiter vertelde hoe Tensing deze samenwerking tussen de systemen heeft gerealiseerd.

Waterschap Limburg over de kracht van de toepassing van FME door TensingNationale verbinding waterschappen

Als laatste op het programma stonden Arnoud Soetens (Waterschap Limburg) en Corné Brünink. Hij vertelde voornamelijk over het belang van het op nationaal niveau ontsluiten van hydrologische data (DAMO). Om dat doel te realiseren speelt FME een cruciale rol. Zowel voor de integratie, validatie als conversie van de aanwezige data. Corné Brünink legde uit hoe Tensing deze aansluiting op DAMO realiseerde.

Aan de slag!

Wil jij aan de slag met FME? Volg dan een training bij Tensing. Wil jij het gebruik van FME binnen jouw organisatie naar het volgende niveau tillen? Onze FME Coaches ondersteunen jou daar graag bij. Liever persoonlijk contact over FME? Neem contact op met Paul Jonkman via pjonkman@tensing.com of +31 (0)6 116 565 64.

Presentaties

Wil jij de presentaties nog eens rustig doorkijken? Laat hieronder je gegevens achter en we sturen ze toe.