Project Coaching

Haal meer uit data. Werk datagedreven

Veel organisaties staan voor de vraag hoe ze datagedreven sturing effectief inzetten. Door de verbreding van het takenpakket is de noodzaak om datagedreven te werken exponentieel toegenomen. Maar wat komt er bij kijken om als organisatie effectief gebruik te maken van data en op basis van informatie beslissingen te nemen? Tensing ondersteunt om slim gebruik te maken van data binnen de organisatie en daarbuiten, om daarmee effectiever én efficiënter te handelen.

Informatiegestuurd werken

Technologische ontwikkelingen bieden kansen om slim gebruik te maken van data die veel organisaties nu al beschikbaar hebben. Maar informatiegestuurd werken gaat over meer dan technologie en data. Informatie moet worden omgezet in betekenisvolle actie en dat blijft mensenwerk. Met dat mensenwerk als uitgangspunt, helpt de Tensing Project Coach om stapsgewijs de data en technologische mogelijkheden in te zetten om burgers en medewerkers te voorzien van betekenisvolle informatie. De Tensing Project Coach leidt uw medewerkers op dat zij het aan het einde van en project zelf kunnen doen. Zo maakt u de transitie naar een datagedreven organisatie.

Snel starten

De overgang naar datagedreven werken is een leerproces. De grootste en snelste ontwikkeling maak je er zelf mee aan de slag te gaan. Doe ervaring op met vraagstukken die niet te complex zijn. Vaak kan je voor deze eerste stap gewoon de software gebruiken die je al in huis hebt.

De Tensing Project Coach ondersteunt bij:

  • Het achterhalen van de daadwerkelijke behoefte
  • De ontwikkeling van informatieproducten
  • Inbedding van deze informatieproducten in de organisatie

Omdat het gaat om ontwikkelingen met een hoog innovatief karakter, ondersteunen we op het gebied van projectmanagement om de voortgang, doorlooptijd, scope en het budget continu te bewaken.

Meerwaarde

De mate waarin organisaties zich ontwikkeld hebben met datagedreven werken kan behoorlijk verschillen. Daarom bieden wij ondersteuning op maat. Naast de ondersteuning op het gebied van projectmanagement en organisatorische verandering, levert Tensing ondersteuning op het gebied van FME en ArcGIS.

Voor veel organisaties biedt Tensing alle vormen van FME en ArcGIS ondersteuning, waarmee zij in staat zijn zelf hun ervaring en expertise in te zetten. Zo brengen we de medewerkers in de positie waarin ze zelf oplossingen ontwikkelen, bronnen ontsluiten en daar ook zelf het beheer en onderhoud op doen. Daarbij zijn onderhoudbaarheid en herbruikbaarheid van onder andere FME transformers van groot belang, zodat het beheer op de langere termijn overzichtelijk en controleerbaar blijft. De organisatie maakt daarmee optimaal gebruik van haar eigen kennis en kunde. Zo blijven de kosten voor projecten veel lager dan bij aanschaf van nieuwe producten of systemen.


 

Meld je direct aan voor een sessie met een Project Coach

Dominique Goes-1-089776-edited

Breng informatiegestuurd werken al op korte termijn in de praktijk!

Dominique GoesSenior Accountmanager

Trainingsoverzicht Tensing Academy

In dit trainingsoverzicht vind je alle trainingen en coachingstrajecten die Tensing biedt. Daarnaast toont het alle praktische informatie over onze trainingen. Download het overzicht (PDF) en ontdek welke training het beste past bij jouw kennis, ervaring en ambities.