Onze aanpak voor transitie naar het Esri Utility Network

Tensing

Met het Utility Network biedt Esri een Geografisch Informatie Systeem (GIS) dat specifiek is ontworpen voor de utility branche. Het platform biedt een toekomstbestendige manier van asset management met alle benodigde functionaliteit voor netwerkmodellering, -bewerking en -analyse. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven de overstap maken naar het Esri Utility Network.

Maar het systeem implementeren, het laten integreren met alle andere operationele systemen, en ervoor zorgen dat iedereen die ermee moet werken het ook goed kan gebruiken - dat vraagt om de nodige expertise. En uiteraard een goede strategie. 

In dit artikel leggen we meer uit over het proces van implementatie en migratie door de stappen te belichten van onze bewezen implementatieaanpak voor het Esri Utility Network.


Het Utility Network biedt veel voordelen en brengt het GIS landschap van Utility bedrijven naar het hoogste niveau. Het zorgt voor kwalitatief hoogwaardige data en nieuwe mogelijkheden, beschikbaar voor iedereen op ieder gewenst moment.

Het zorgt ervoor dat het de manier waarop je werkt met asset data verbetert en processen worden gestroomlijnd. Eerder schreven we al een artikel met 10 redenen om niet over te stappen op het Utility Network, waarin we impliciet de voordelen van dit innovatieve platform belichten.

How-to-implement-the-Esri-UN

Tensing is een Esri Gold Partner en een van de weinige officieel erkende Esri Utility specialisten binnen Europa. We leveren hoogwaardige GIS-diensten en bieden een bewezen aanpak voor implementatie en migratie van het Utility Network. Wij kunnen organisaties helpen met een soepele overgang naar het Esri Utility Netwerk, inclusief alle nazorg die daarbij hoort.

Bewezen aanpak

Als Utility Network-specialist levert Tensing data-experts en oplossingen aan grote en kleine organisaties. Altijd met als doel het realiseren van een betrouwbaar netwerk, efficiënte(re) samenwerking en betere interne en externe communicatie. Elk project is maatwerk, maar we houden altijd vast aan een format dat zich al meerdere malen heeft bewezen. Deze aanpak kent vier pijlers: de voorbereidingsfase, de klim, de top en de thuiskomst.

Alle deze stappen van deze projectaanpak zijn gevisualiseerd in een infographic. Open de infographic hier.

How-to-implement-the-Esri-Utility-Network-C2A-wit-NL-1

1) Voorbereidingsfase

Analyse
Aangezien de impact die een transitie naar het Utility Network heeft op jouw data, processen en IT landschap, is het niet iets wat je van de ene dag op de andere doet. Voordat we beginnen willen we een analyse doen. Aan de hand va een onderzoek identificeren we wat de business case is om naar het Utility Network te gaan. Dit betekent dat je moet begrijpen waar je nu staat, en waar je bedrijf naar toe wil. Uitdagingen zoals de veranderende energiemarkt of de impact van klimaatverandering op een betrouwbare watervoorziening, kunnen een verandering in jouw GIS landschap vereisen. Dit creëert de business case voor het Utility Network. Met een positieve business case onderzoeken we wat jouw eisen en use cases zijn voor het Utility Network. Ook is het tijd om te kijken naar de staat van jouw data kwaliteit. Het Utility Netwerk heeft een geïntegreerde datakwaliteitscontrole en jouw data moet daar klaar voor zijn.

We zullen jouw huidige datakwaliteit beoordelen. Dit is ook input voor use cases die getest moeten worden in proof-of-concept- of proof-of-value-fase.


Wij hebben Pidpa geholpen met de implementatie van het Esri Utility Network. Pidpa is een van de grootste waterbedrijven in België.

De migratie naar het Utility Network was voor Pidpa een logische evolutie die de organisatie meer mogelijkheden geeft voor verdere integratie van GIS in allerlei bedrijfsprocessen. Benieuwd hoe dit project is verlopen? Download de volledige case study.

Pidpa-blog-banner-kleurOntwerp
We beginnen met het valideren of de use cases kunnen worden geïmplementeerd met een proof of concept en bekijken of aan de vereisten zal worden voldaan zoals gevraagd door de business met proof op value. Dit wordt gedaan door het testen van de use cases. Onderdeel van deze proofs is de validatie van het ontworpen datamodel van het Utility Network ten opzichte van het huidige datamodel en de huidige vereisten. De proofs zullen de risico's van het niet voldoen aan de eisen verminderen en richting geven aan de verwachtingen van de business en wat te verwachten (en wat niet) van het Utility Network.

Voordat we aan dit proces beginnen, zorgen we ervoor dat we een team van specialisten hebben gevormd en getraind. Dit team zal het werk uitvoeren om het Utility Network tot een succes te maken voor jouw organisatie. De training zorgt ervoor dat iedereen het Utility Network op dezelfde manier begrijpt.

2) De Klim

Ontwikkeling
In deze fase vertalen we de bewezen concepten en waarden naar een productiewaardig Utility Network. We maken het technisch solide, migreren huidige data naar jouw Utility Network en updaten het datamodel waar nodig. Voeg functionele aanpassingen toe en ontwikkel integraties met andere applicaties, om zo de ideale situatie voor jouw bedrijf te creëren.

3) De top

Implement
Nu is het tijd om procesintegratie te verzekeren en gebruikers op te leiden. Dit is de laatste aanpassing van het Utility Network. En hoewel de stakeholders in elke fase betrokken worden, geven ze in deze fase hun formele goedkeuring voor de live-gang. Deze livegang is een feestelijk moment, de top is bereikt. Het oude systeem kan nu worden uitgefaseerd.

4) Thuiskomst

Monitor
Het Utility Network is live en de business kan de vruchten plukken. Functioneel en technisch passen we de ‘best-practices’ toe om een zo goed mogelijke ervaring te creëren. Gebruikersondersteuning wordt geboden, onderhoud wordt uitgevoerd waar nodig en er is een overdracht van informatie die is verzameld tijdens het proces.

Evalueren
De laatste stap is het evalueren van de reis, het verzamelen van inzichten en deze inzichten gebruiken om een roadmap te maken voor verdere optimalisatie van het Utility Network.

Bereken jouw investering

Het Utility Network biedt veel voordelen, maar aan wat voor investering moet je denken om bovenstaand proces goed uit te voeren? Met de Utility Network Calculator kun je jouw investering snel en eenvoudig in kaart brengen. Met die informatie kun je jouw verwachte rendement op de investering bepalen. In een paar minuten leidt de calculator je door een aantal stappen met vragen.

C2A-Utility-Network-Calculator-verloop-NL-2

TAGS: ESRI, Utilities

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!