Data Science biedt inzicht tijdens FME World Tour 2018 in Ede

Tensing

Op woensdag 18 april 2018 organiseerden Tensing en Red Geographics het grootste FME World Tour evenement van Nederland. Met 120 deelnemers was het een groot succes! Kennisdeling stond centraal tijdens het gevarieerde programma: van de ontwikkeling binnen FME tot verhalen van Schiphol, BAR-organisatie en ProRail over de toepassing van FME in hun organisatieprocessen tot een competitie langzaam fietsen en een Hackaton API’s.

Informatie uit data effectief gebruiken

ResizedImage437290-IMG-2032

In de ochtend trapte Sanne van Paassen, voormalig topsporter veldrijden, het programma af. Zij vertelde vanuit haar ervaring over het belang van data bij het optimaliseren van je prestaties. Data effectief gebruiken is hierbij cruciaal, maar het is ook belangrijk om ambitieuze doelen te stellen. Stewart Harper en Atsuko Froats vertegenwoordigden Safe Software tijdens deze dag. Stewart vertelde over de nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen van FME 2018. Stewart Harper: “FME Server 2018 is easily deployed across many machines.”

Krachtige oplossing dankzij geografische weergave

Zelf deelden we kennis en inzichten over over de brede mogelijkheden om FME in te zetten in organisaties. Erik van de Schaft: “Door Data Science en geo te combineren op basis van ArcGIS en FME, creëer je een krachtige oplossing vanwege de geografische weergave van het resultaat.” Corné Brünink en Ivo de Liefde  gaven demo’s over datavalidatie op basis van vastgestelde voorwaarden, het optimaliseren van samenwerking tussen partijen (bv. overheid en aannemers) en self service informatie.

Brede toepassing FME 

ResizedImage425290-IMG-2096Na een heerlijke lunch buiten in de zon met 25 graden celsius, presenteerde Hans van de Maarel van Red Geographics zijn kennis en ervaring over en met FME. Aansluitend presenteerden Schiphol, BAR-organisatie en ProRail over de brede toepassingsmogelijkheden van FME binnen hun organisaties. Daarnaast gingen 25 deelnemers zelf aan de slag met FME tijdens de Hackaton API’s. Hierbij maakten zij gebruik van real-time data van onder andere alle fietsenwinkels in New York.

Langzaam fietsen met Sanne van Paassen en Stewart Harper

ResizedImage437290-Langzaam-fietsenTussendoor was het tijd voor ontspanning. Onder het genot van een drankje startte de competitie langzaam fietsen. Deelnemers gingen de strijd aan met Sanne van Paassen en Stewart Harper. Dit zorgde voor veel hilarische beelden. Langzaam fietsen vonden veel deelnemers dan ook een stuk moeilijker dan gedacht. We feliciteren Damiano Luzzi met de winst van deze competitie.

 

FME Quiz en gepersonaliseerde Transformer Reference Guide

ResizedImage434290-IMG-2074Als afsluiter presenteerede Martin Koch de traditionele FME Quiz. Aan de hand van willekeurig door FME gekozen vlaggen en landomtrekken, moesten deelnemers raden welk land in beeld was. Dit zorgde voor veel hilariteit en rivaliteit bij de deelnemers waar de prijzen letterlijk door de lucht vlogen. Bij vertrek was er voor alle bezoekers een gepersonaliseerde FME Transformer Guide. Na een ontspannen borrel was de FME World Tour 2018 in Ede afgelopen. Wij kijken uit naar alle mooie en nieuwe toepassingen met FME. Benieuwd naar de presentaties van deze dag? Bekijk ze hier

 

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!