De overeenkomsten tussen een GIS consultant en een chef-kok

Tensing

Een GIS consultant van Tensing is anders. Waarom? Omdat we al in het recruitmentproces verder kijken dan alleen de kenniscomponent. Kennis is voor ons op dezelfde manier van belang als hygiëne in de keuken van Jonnie Boer. Zonder staat de bedrijfsvoering snel stil maar als je hier alleen op focust kom je niet verder. Een mooie parallel. Nieuwsgierig hoe wij het verschil maken? Zo. Wij zoeken naar een twinkeling in de ogen. Enthousiasme en motivatie om tot het uiterste te gaan.

Die motivatie zegt namelijk veel over iemands drive en mentaliteit. Daarnaast kijken we naar persoonskenmerken. Halfvolle glazen zijn bij ons de basis. Tot slot onderzoeken we al tijdens het recruitmentproces of iemand de juiste vaardigheden heeft. Oftewel kan iemand zijn kennis in de praktijk effectief inzetten?

De consultant als chef-kok

Zie je de paralellen al met de chef in de keuken? Hij is dusdanig gemotiveerd dat alleen het beste resultaat goed genoeg is. Dit vraagt om een intensieve samenwerking met de rest van het team. De synergie die dan in het team ontstaat, levert een product dat alle verwachtingen overtreft. Maar een voortreffelijke hertenbiefstuk serveer je niet in een stoffige schuur. Vanuit dat oogpunt denken onze specialisten mee over de toepassing van GIS oplossingen in de praktijk van onze opdrachtgevers.

Klantvraag centraal

Net als bij de chef-kok staat voor iedere consultant de klantvraag centraal. Welke wensen, behoeften en belangen staan er op de lijst? Door deze duidelijk in kaart te brengen, realiseren we een oplossing die voldoet aan de verwachting. In de meeste gevallen lukt het ons overigens om de verwachting te overtreffen.

Continu ontwikkelen

Aan de top komen is één. Daar blijven is een tweede. Dus ook na het complete recruitmentproces blijven wij onze consultants trainen om hun motivatie op een continu hoog niveau te houden. Een concreet voorbeeld daarvan is dat we met een externe partij bouwen aan de ontwikkeling van vaardigheden en persoonskenmerken. Alleen op die manier kunnen we écht als partner naast onze opdrachtgevers werken en samen tot het beste resultaat komen.

Heeft u behoefte aan een chef-kok in uw organisatie? Neem contact op en wij stellen er graag een aantal persoonlijk aan u voor.

TAGS:

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!