Eén GIS voor de Schiphol Group

Tensing

Plan een sparringsessie met Dominique Goes over dit onderwerpSchiphol is een van de grootste luchthavens van Europa. Om haar assets zo goed mogelijk te beheren werkt zij aan de realisatie van een centraal Geografisch Informatie Systeem (GIS). Tensing is hierbij één van de leveranciers. Vanuit dit centrale GIS heeft Schiphol de mogelijkheid om een compleet overzicht van alle assetinformatie te krijgen op elk moment en elke plaats, maat het eenvoudiger om de juiste maatregelen te nemen in geval van bijvoorbeeld storingen. 

Eén centraal GIS-systeem

Efficiënt gebruik van GIS start met een goed beheer van de brondata en een goede kwaliteit van deze data. Veelal zijn deze data opgeslagen in verschillende systemen in verschillende formaten en er is mogelijk een overlap. Het samenvoegen van data en het converteren van bronbestanden naar een eenduidige omgeving levert dan ook grote besparingen op. Sterker nog, het organisatie-breed actuele gegevens kunnen ontsluiten en beheren, is een voorwaarde om asset managementprocessen zo optimaal mogelijk in te richten.

Schiphol Group onderkent de toegevoegde waarde van één integraal GIS en startte daarom in 2006 het project FUSE; Facilities Unveiled in a Spatial Environment. Het doel van het project omvat de bouw en uitrol van Schiphol GIS (SGIS) op basis van het Esri-platform. Hierin bundelt Schiphol alle asset-informatie in een geografische context. Zo ontstaat één centrale raadpleeg- en beheeromgeving die eenvoudiger is in gebruik en beheer en bijdraagt aan een veiligere en efficiëntere bedrijfsvoering.

Ontdek hoe onze dienstverlening waarde toevoegt aan de mobiliteitssector.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts
Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Drie (extra) redenen om de 3D GeoViewer te gebruikenGIS,blog,BIM,3d geoviewer

5 mythes en 5 waarheden over de integratie tussen BIM en GISArcGIS,ESRI,ArcGIS Pro,GIS,blog,BIM,Inzicht

Succesvolle lancering 3D GeoViewerInnovation,GIS,Tensing,blog,BIM

Let's Make a Map!: A Comparison of Current Web Mapping LibrariesGIS,Spatial Data Science,Tensing,Geo-ICT,blog,Inzicht

Gebruiker-centraal ontwikkelen in ArcGIS ProArcGIS Pro,GIS,Consultancy,blog

Snellere verwerking van data die je mobiel inwintArcGIS,GIS,Mobiele data,blog,Inzicht

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy