Enterprise Architectuur voor GIS

Tensing

Dave Peters, werkzaam als System Integration Manager bij Esri Inc. (VS), kwam recent zijn kennis delen met het team van Tensing. Ons team maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid om een aantal praktijk cases te bespreken. Dit stelt ons tenslotte in de gelegenheid om onze kennis rondom System Design voor GIS verder uit te bouwen. Een prachtige gelegenheid voor veel collega’s waarvan een aantal voorafgaand aan deze praktijksessie ook al de ééndaagse workshop System Architecture Design Strategy hebben gevolgd.

System Design Strategy

Dave is namelijk de onbetwiste expert op het gebied van Enterprise Architectuur voor GIS. Hij is bedenker van de System Design Strategy en heeft deze methode al meer dan 15 jaar succesvol toegepast door Esri en partners zoals Tensing. Dave is de auteur van het boek Building a GIS en de bijbehorende System Design Strategies wiki site.

Ontwerpen onder architectuur

Tijdens zijn bezoek aan Tensing inspireerde Dave Peters ons hoe onder architectuur oplossingen te ontwerpen die voldoen aan de wensen van gebruikers rondom een optimaal performante, beveiligde en hoog-beschikbare GIS omgeving. De door ons ingebrachte praktijk cases werden tot in detail doorgenomen en dat leverde over en weer nieuwe inzichten op en daarnaast toch vooral ook een bevestiging van de door onze experts gemaakte keuzes.

We kijken terug op een bijzondere ontmoeting met Dave Peters!