FME Professional edition v.s. ESRI, Database en Smallworld edition

Martin Koch

Geospatial Evangelist | FME Certified Professional | FME Flow Certified Professional

Veel vragen die wij krijgen over FME licenties hangen samen met de verschillende edities van FME Desktop. Klanten willen weten wat ze nodig hebben om FME te gebruiken met hun Oracle database of om FME Server te laten lezen van een ESRI ArcSDE database.

https://www.safe.com/pricing/fme-desktop/

De FME Desktop Professional Edition is de basis uitvoering en bevat dezelfde interne FME functionaliteit die ook in de andere edities zit. De enige uitbreiding van de overige edities is de mogelijkheid om een aantal specifieke dataformaten te kunnen lezen en schrijven. 

Om dit te kunnen doen heeft FME software componenten nodig van de leveranciers van de producten die bij deze dataformaten horen. Zo maakt de Esri Edition van FME gebruik van software componenten uit een gelicenseerde Esri installatie op dezelfde machine. Om een ArcSDE Raster dataset in te kunnen lezen, is dus naast een FME Desktop Esri Edition, een gelicenseerde Esri installatie nodig op dezelfde computer. FME moet namelijk bij de betreffende softwarecomponenten kunnen om deze uit te voeren. Safe software kan en mag deze componenten niet zelf meeleveren.

Voor FME Server geldt ook het principe dat extra softwarecomponenten van de betreffende leveranciers moeten zijn geïnstalleerd. Alleen bevat de FME Server licentie gelijk alle functionaliteit van alle Desktop edities. Ontdek hier de verschillen tussen FME Desktop en FME Server.

Over de exacte versies van componenten die samen moeten werken kunnen wij je natuurlijk uitgebreid informeren. Safe software heeft hier natuurlijk het een en ander over geschreven.

https://knowledge.safe.com/articles/1517/notes-on-fme-and-esri-versions-and-compatibility.html 
https://knowledge.safe.com/articles/24153/using-fme-server-with-esri-software.html
Noot: De verschillen tussen 32-bit en 64-bit FME zijn vooral van belang voor de samenwerking met 32, respectievelijk 64 bit's versies van deze additionele software.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!