FME Professional edition v.s. ESRI, Database en Smallworld edition

Martin Koch

FME Certified Professional | FME Server Certified Professional

Veel vragen die wij krijgen over FME licenties hangen samen met de verschillende edities van FME Desktop. Klanten willen weten wat ze nodig hebben om FME te gebruiken met hun Oracle database of om FME Server te laten lezen van een ESRI ArcSDE database.

https://www.safe.com/pricing/fme-desktop/

De FME Desktop Professional Edition is de basis uitvoering en bevat dezelfde interne FME functionaliteit die ook in de andere edities zit. De enige uitbreiding van de overige edities is de mogelijkheid om een aantal specifieke dataformaten te kunnen lezen en schrijven. 

Om dit te kunnen doen heeft FME software componenten nodig van de leveranciers van de producten die bij deze dataformaten horen. Zo maakt de Esri Edition van FME gebruik van software componenten uit een gelicenseerde Esri installatie op dezelfde machine. Om een ArcSDE Raster dataset in te kunnen lezen, is dus naast een FME Desktop Esri Edition, een gelicenseerde Esri installatie nodig op dezelfde computer. FME moet namelijk bij de betreffende softwarecomponenten kunnen om deze uit te voeren. Safe software kan en mag deze componenten niet zelf meeleveren.

Voor FME Server geldt ook het principe dat extra softwarecomponenten van de betreffende leveranciers moeten zijn ge├»nstalleerd. Alleen bevat de FME Server licentie gelijk alle functionaliteit van alle Desktop edities. Ontdek hier de verschillen tussen FME Desktop en FME Server.

Over de exacte versies van componenten die samen moeten werken kunnen wij je natuurlijk uitgebreid informeren. Safe software heeft hier natuurlijk het een en ander over geschreven.

https://knowledge.safe.com/articles/1517/notes-on-fme-and-esri-versions-and-compatibility.html 
https://knowledge.safe.com/articles/24153/using-fme-server-with-esri-software.html
Noot: De verschillen tussen 32-bit en 64-bit FME zijn vooral van belang voor de samenwerking met 32, respectievelijk 64 bit's versies van deze additionele software.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts
Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

FME Server v.s. FME CloudDocumentatie,Cloud,ETL,FME,Safe Software,Migratie,data integratie,data transformatie

Floating license v.s. Fixed licenseDocumentatie,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

Klein FME Server upgrade issueDocumentatie,FME,Safe Software

FME Desktop v.s. FME ServerDocumentatie,ETL,FME,Safe Software,data integratie,data transformatie

Het geautomatiseerd documenteren van een workspaceWorkspace,FMW reader,Documentatie,FME,Safe Software

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
┬ę 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy