FME Server v.s. FME Cloud

Martin Koch

FME Certified Professional | FME Server Certified Professional

Server licenties worden traditioneel in het eigen datacenter ingezet. Hoe dichter FME bij de te verwerken data staat, hoe optimaler het kan functioneren. FME Cloud is in wezen niets anders als FME Servers in de Amazon Cloud. Je krijgt een of meerdere FME Servers die geheel van jouw zijn, wat betreft rechten, beveiliging en dergelijke. Het onderhoud wordt gedaan evenals het monitoren van de beschikbaarheid op systeem niveau. Alleen staat deze server niet in het eigen datacenter, maar vlak bij alle Cloud data en infrastructuur.

In de keuze tussen Server en Cloud speelt de locatie van de te verwerken data een grote rol. Als de beoogde transformatie processen vooral plaats vinden tussen in-house datasystemen die zijn afgeschermd voor de buitenwereld, is een lokale FME Server de beste optie. Beveiligde verbindingen tussen de data en de Cloud inrichten is complex en komt de performance niet ten goede. Ook als extra softwarecomponenten van andere leveranciers noodzakelijk zijn, kan dit alleen op een eigen FME Server waarop deze componenten geïnstalleerd en gelicenseerd zijn.

Voor het inrichten van services op cloud-data of de verbinding tussen webservices is FME Cloud juist een zeer eenvoudig, schaalbaar en kosten efficiënt alternatief voor een zelf in te richten en onderhouden server.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts

Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Floating license v.s. Fixed licenseDocumentatie,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

FME Professional edition v.s. ESRI, Database en Smallworld editionDocumentatie,ETL,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

Klein FME Server upgrade issueDocumentatie,FME,Safe Software

FME Desktop v.s. FME ServerDocumentatie,ETL,FME,Safe Software,data integratie,data transformatie

Het geautomatiseerd documenteren van een workspaceWorkspace,FMW reader,Documentatie,FME,Safe Software

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy