GLP Platform Blog Update

Nick Janzen

Op 1 november hebben we Geographic Language Processing (GLP) Platform gelanceerd. We willen je met deze feed op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.
Het GLP Platform laat alle ArcGIS gebruikers eenvoudig met data werken, zelfs zonder specifieke GIS kennis. De oplossing werkt namelijk met 'natural language processing', dezelfde technologie die gebruikt wordt bij veel voorkomende virtuele assistenten zoals Siri en Alexa. Ga voor meer informatie over het GLP-platform naar de website.

Update #3 - GeoConX en lancering van GLP (5 november 2019)

9c317645-e0c7-4e57-b241-348f8411fc45

Vorige week kregen Otto Huisman en ik mooie reacties op het GLP Platform tijdens de Esri GeoConX conferentie in Atlanta. Wij stonden daar maandag en dinsdag met onze stand.

De positieve feedback was geweldig en we spraken zelfs met mensen die GLP zo snel mogelijk willen gaan gebruiken.

Iedereen bedankt die ons daar heeft bezocht. 
 
IMG_1080Otto en ik moesten na de GeoConX snel terug naar Nederland om het GLP webinar op te nemen. In dit webinar leggen we uit hoe GLP niet-GIS-specialisten kan helpen bij het verkrijgen van toegang tot GIS data (bekijk de webinar-opname).

Na het webinar hebben we ook onze nieuwe GLP-website live gezet, als onderdeel van de Tensing Labs-omgeving. Op dit deel van de website leggen we uit hoe GLP werkt en waarom het waardevol is voor bedrijven die met ArcGIS werken.

Neem eens een ​​kijkje en laat ons weten wat je ervan vindt - alle feedback is welkom> ga naar de GLP-website.

Last but not least hebben we twee gratis downloadbare items gelanceerd om je bekend te maken met het GLP-platform. De eerste is de GLP productsheet - een document dat alle voordelen en de werking van GLP samenvat. Het bevat ook een beschrijving van de prijs- en configuratie-opties. Je kunt de product sheet hier downloaden.

Het tweede item is de GLP Trial. Dit is een gratis downloadbaar bestand met de Portal for ArcGIS GLP Assistant en een tutorial om jou op weg te helpen. De trial bevat het echte GLP-platform geconfigureerd met een beperkt getrainde dataset. Zo ervaar je zelf de look & feel van het platform. Download hier de GLP trial

Update # 2 - zoek features binnen een geometrie  (21 oktober 2019)
Afgelopen week hebben we de GLP Assistant voorbereid voor de Portal voor ArcGIS. Na livegang (1 november) kun je deze downloaden en GLP uitproberen in jouw eigen ArcGIS Enterprise-omgeving. Heb je geen ArcGIS Enterprise? Dat is geen probleem, want je kunt ook Esri's WebApp Builder (Developer Edition) gebruiken om het lokaal op jouw machine uit te proberen.

De trial versie is af, maar toch hebben we afgelopen week een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Je kunt nu namelijk zoeken naar een feature binnen een geometrie in plaats van alleen op basis van de omvang. Hierdoor wordt zoeken nog eenvoudiger.

De trial komt beschikbaar na het GLP webinar op 1 november, dus dan kun je de zoekfunctionaliteit als één van de eersten zelf ervaren. Aanmelden voor het webinar kan hier: https://www.tensing.com/aanmelden-webinar-glp

Update # 1 - Identificeer geselecteerde features op de kaart (11 oktober 2019)
We maken mooie vorderingen met betrekking tot GLP! Sinds de Esri conferentie in Rotterdam (eind september) hebben we nieuwe functies toegevoegd. Gebruikers kunnen nu een object op een kaart selecteren en de GLP-assistent indentificeert de geselecteerde feature voor de gebruiker. Bovendien kan de selectie worden gebruikt als invoer voor andere query's en 'geo processing'-functies die door de assistent worden geboden. Je kunt een  deze nieuwe functionaliteit op 0:23 zien in onze nieuwe demo video:

GLPDemo_English


Bovendien hebben we nu werkende voorbeelden van GLP in het Nederlands! Als je deze nieuwe demo wilt zien, neem dan contact op met Dennis Vedder (dvedder@tensing.com) om een ​​remote demo te plannen. Tipje van de sluier: we hebben plannen om ons in de nabije toekomst op andere talen te richten.

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2021 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy