Groeiende vraag naar spatial business intelligence

Tensing

In het afgelopen jaar is de vraag naar technische oplossingen met een locatiecomponent fors toegenomen. Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van locatie gebaseerde BI-oplossingen. Om te komen tot analyses die echt waarde toevoegen in het primaire proces. Als gevolg hiervan groeide het team van Tensing in 2017 al met 30% in zowel Nederland als Amerika en de vooruitzichten zijn dat deze groei ook in de komende periode doorzet.

Organisaties die op dit moment werken met business intelligence, worstelen vaak met de manieren om dit op een overzichtelijke manier inzichtelijke te maken binnen de verschillende managementlagen van hun organisatie. Als partner van deze bedrijven gebruikt Tensing de kracht van geografische informatie om het resultaat van BI-analyses geografisch weer te geven. Dit zorgt voor beter inzicht en dus betere besluitvorming op uiteenlopende vraagstukken.

Advies tot realisatie

Tensing adviseert klanten op het gebied van het inzichtelijk maken van informatie. Arjan Bout, Business Director bij Tensing: “Door verschillende databronnen slim te ontsluiten en combineren, zorgen wij voor waardevol inzicht. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van woningonderhoudskosten, weersomstandigheden en criminaliteit in een specifieke buurt. Dit is voor zowel politie als woningbouwcorporaties informatie op basis waarvan zij strategische keuzes maken. Het is onze rol om daarover te adviseren en dit in praktisch werkbare applicaties te realiseren.”

Beheer en onderhoud

Met de ontwikkeling op het gebied van slimme applicaties, groeit ook de vraag naar het beheer en onderhoud. De beveiligingseisen en de mogelijkheden van devices veranderen continu en het is zaak om daar snel op in te kunnen spelen. Tensing verzorgt achter de schermen alle zaken rondom het beheer en onderhoud om klanten altijd optimaal aan te sluiten. Zo profiteren zij van de kansen die de digitale transformatie hen biedt.

Wil je zelf aan de slag met spatial business intelligence? Bekijk dan ook onze Data Science pagina.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!