Informatiegestuurd werken voor gemeenten

Je neemt de beste beslissingen op basis van volledige informatie. Binnen gemeenten is veel data gefragmenteerd aanwezig. Tensing ondersteunt om de juiste informatie beschikbaar te maken om de beste beslissingen te nemen. Dat doe je als gemeente met je eigen mensen en je eigen systemen. Wij ondersteunen je daarbij.

Direct toepasbare oplossingen – resultaat binnen een maand

Als je informatiegestuurd wilt werken, dan moet je gewoon beginnen. Dat doe je zelf en je moet zorgen dat je een klein onderwerp hebt. Maak gebruik van de systemen en de kennis en kunde die je al hebt. Laat je ondersteunen om de eerste keer door dat proces heen te komen. Laat je inspireren door onze handzame projecten waarbij al binnen een maand de eerste resultaten zichtbaar zijn. Direct aan de slag? Maak een afspraak met Dominique.

Voorbeelden van direct toepasbare oplossingen om vandaag te starten met informatiegestuurd werken


Meerjarenplan

Koppel je data en plan je projecten slim

ResizedImage300169-Tensing-alt-bg-16x9

Visualiseer de impact van actuele, geplande én aangevraagde maatregelen en projecten in jouw gemeente in ruimte en tijd. Zo hebben bestuurders en alle andere betrokkenen een helder overzicht van alle activiteiten. Dit is de basis voor de ontwikkeling van een efficiënte meerjarenplanning.


Leefbaarheidsmonitor

Inzicht in de leefbaarheid per wijk

ResizedImage300169-wijken-buurten

In het maandelijks overleg tussen politie, gemeente en woning corporatie is de Leefbaarheidsmonitor een rapportage waarin de gegevens van alle partijen bij elkaar is gebracht. Het geeft een ondubbelzinnig beeld van de situatie op gebied van wonen, leven, sociaal en veiligheid.

 


Ondermijnende criminaliteit

Herken misbruik van vastgoed snel

Een extra wapen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Krijg eenvoudig inzicht in welke panden risico lopen voor het gebruik als wietkwekerij of drugslab. Dankzij de monitor kan je direct in actie komen als in zo'n risicopand een nieuwe huurder komt of een vergunning wordt aangevraagd.


3D Stadsmodel

Co-creatie 3D Stadsmodel voor en door gemeenten

3d-stadsmodel-tensing

In co-creatie tussen gemeenten ontwikkelen we een 3D Stadsmodel. Door krachten te bundelen, is deelnemen eenvoudig. De ontwikkeling is gericht op het toegankelijk maken van 3D analyse en visualisatie van praktische toepassingen als akoestische test en water-stress test.

 


Wijkmonitor Zorg en Welzijn

Beleidsbeslissingen op basis van data uit diverse bronnen

ResizedImage300169-zorg-en-welzijn

Creëer inzicht door demografische gegevens en gegevens uit het sociaal domein te combineren. Zo schetsen we een beeld van heden, verleden en mogelijke ontwikkelingen in de toekomst. De informatie uit de wijkmonitor is de basis voor beleidsbeslissingen voor zorg en welzijn.

 


Dat doen we door:

Direct toepasbare oplossingen Proces ondersteuning Training en coaching
svg-rocket-clouds-icon-1
Laat je inspireren door projecten waarbij binnen een maand de eerste resultaten zichtbaar zijn.
ResizedImage9090-svg-gears-icon-3Maak jouw organisatie klaar voor informatiegestuurd werken. Wij adviseren over de stappen die jij kan nemen. ResizedImage9090-svg-computer-monitor-ipad-iphone-icon-1Wil je kennis ontwikkelen én borgen? Wij coachen je klassikaal of op basis van jouw specifieke kennisbehoefte.
Lees meer Lees meer

Ja, ik wil vanaf vandaag mijn data optimaal gebruiken en starten met informatiegestuurd werken. Plan een afspraak met Dominique Goes.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts

Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Wat maakt de integratie tussen BIM & GIS interessant voor gemeenten?GIS,BIM,3d geoviewer,schaduwanalyse,gemeenten,digitale tweeling

Planet Object Detection Platform: deeplearning object herkenning als nieuwe standaardGIS,FME,planet object detection,geoai,deeplearning,object herkenning,innovatie

Drie (extra) redenen om de 3D GeoViewer te gebruikenGIS,blog,BIM,3d geoviewer

5 mythes en 5 waarheden over de integratie tussen BIM en GISArcGIS,ESRI,ArcGIS Pro,GIS,blog,BIM,Inzicht

Succesvolle lancering 3D GeoViewerInnovation,GIS,Tensing,blog,BIM

Let's Make a Map!: A Comparison of Current Web Mapping LibrariesGIS,Spatial Data Science,Tensing,Geo-ICT,blog,Inzicht

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy