Klein FME Server upgrade issue

Martin Koch

FME Certified Professional | FME Server Certified Professional

Terwijl Safe Software regelmatig nieuwe Beta's publiceert van FME 2019, hebben wij de laatste maanden veel klanten ge-upgrade naar FME Server 2018.1. In de praktijk adviseren wij klanten om voor productie-doeleinden te upgraden naar een .1 release op server. Het uitvoeren van regelmatige maintenance updates op een productie omgeving is vaak minder gewenst voor bedrijfskritische toepassingen.

Wij zijn een aantal keren tegen een upgrade issue aangelopen die ik bij deze graag wil behandelen.

De meeste installaties die wij aantreffen zijn ontstaan uit een Express install van de installatie wizard. Deze wizard levert namelijk in 9 van de 10 gevallen de gewenste configuratie op.

https://docs.safe.com/fme/2018.0/html/FME_Server_Documentation/Content/AdminGuide/Run_the_Installer_Express_Windows.htm

In oudere versies van FME hadden de engines meestal de aanduiding '[computernaam]_Engine#'. In de 2018 release is de structuur van complexere, fail-over resistente en multi-host installaties sterk vereenvoudigd. Dit resulteert er uiteindelijk in, dat de standaard engine-naam in de Express installatie 'localhost_Engine#' wordt.

https://knowledge.safe.com/articles/74845/introducing-the-new-20181-fault-tolerant-architect.html

Nog steeds komt een upgrade van FME server meestal neer op het de-installeren van de huidige installatie en vervolgens het volledig opnieuw installeren van dit pakket. Dit is ook de reden waarom regelmatige maintenance updates in een productie omgeving als te belastend worden ervaren.

Bij een upgrade wordt na de herinstallatie een backup terug gezet van de vorige versie. Deze backup bevat naast de workspaces en eventuele data ook veel van de server configuratie gegevens.

http://docs.safe.com/fme/2018.1/html/FME_Server_Documentation/Content/AdminGuide/Upgrade-in-Place-Same-Machine.htm

Wij zijn meerdere keren tegen gekomen dat, na het terug zetten van een backup, op verschillende plekken nog naar de 'oude' engine namen verwezen werd. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een eerder gedefinieerde queue nu alleen naar niet meer bestaande engines bestaat. Jobs die in deze queue ingeschoten worden, zullen daar voor eeuwig blijven staan. Het eenvoudig editen van de betreffende queue verhelpt dit. Je moet er alleen wel even op letten.

http://docs.safe.com/fme/2018.1/html/FME_Server_Documentation/Content/WebUI/Job-Queues.htm

In slechts één geval heb ik uit de applicatie-database, in de tabel public.fme_tags een paar regels moeten verwijderen. Dit gaat tegen de officiële Safe richtlijn in, en is ook niet gedocumenteerd op de website van Safe.com. Mocht u hier behoefte aan hebben en in aanmerking komen voor support van Tensing, neem dan contact met ons op. Installeer alvast pgAdmin op de FME Server, want die gaan we dan samen nodig hebben.

https://www.pgadmin.org/download/

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts

Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

FME Server v.s. FME CloudDocumentatie,Cloud,ETL,FME,Safe Software,Migratie,data integratie,data transformatie

Floating license v.s. Fixed licenseDocumentatie,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

FME Professional edition v.s. ESRI, Database en Smallworld editionDocumentatie,ETL,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

FME Desktop v.s. FME ServerDocumentatie,ETL,FME,Safe Software,data integratie,data transformatie

Het geautomatiseerd documenteren van een workspaceWorkspace,FMW reader,Documentatie,FME,Safe Software

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy