Succesvolle migratie van Smallworld naar ArcGIS voor noordelijke waterbedrijven

Tensing

Project: Migratie Smallworld naar ArcGIS for Water Utilities
Looptijd: 9 maanden

Plan een sparringsessie met Dominique Goes over dit onderwerpIn het verleden zijn de waterbedrijven in Groningen en Drenthe gestart met hetzelfde Smallworld GIS-systeem. In de loop van de tijd zijn zij beide apart verder gegaan met de ontwikkeling. Toen voor beide partijen de functionaliteit niet langer voldeed aan de behoefte, zochten zij samen naar een oplossing. Belangrijkste uitgangspunt daarbij was  het behoud en de optimalisatie van alle data.

Methode

Tensing adviseerde om op basis van de agile/scrum projectmethodiek te migreren naar het ArcGIS-platform van Esri. Dit platform voldeed aan de huidige én toekomstige wensen van zowel Waterbedrijf Groningen als het Drentse waterbedrijf WMD. Dankzij een nauwe samenwerking met de specialisten van beide waterbedrijven in het ontwikkelteam, was er een succesvolle samenwerking. Het resultaat? Een optimale samenwerking waar opgeleverde (deel)producten snel besproken en getest konden worden. In ons e-book lees je alles over onze aanpak bij GIS-migraties. Download e-book - overstappen nieuw GIS

 

Succesvolle datamigratie

Voor een succesvolle datamigratie was het van belang om eerst alle beschikbare data uit beide organisaties gelijk te trekken. Dit kon vervolgens geïmporteerd worden in de nieuwe database omgeving. Dankzij de flexibele aanpak konden we uiteindelijk meer functionaliteit opleveren in minder tijd en voor minder budget dan begroot.

FME

Om de datamigratie succesvol te laten zijn, gebruikten we FME van Safe Software om alle data geschikt te maken voor het gebruik in het ArcGIS platform. Voordat alle data werd gemigreerd, zorgden we voor conversie, validatie, integratie en transformatie. Op die manier konden we garanderen dat alleen goede data in de nieuwe databases werd opgeslagen.

ArcGIS for Desktop

De inrichting is op basis van standard ArcGIS for Desktop 10.2.1 (Utility Release) in combinatie met de Add-In Attribute Assistance (Esri). Het maatwerk is beperkt gebleven tot een add-in met een klein aantal ondersteunende functies voor het muteren van maatvoering. 

 

Zelf aan de slag?

New call-to-actionPlan een sparringsessie om door te praten over jouw uitdaging of download het e-book waarin wij onze aanpak van GIS-migraties beschrijven.
Download e-book - overstappen nieuw GIS

 

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!