Succesvolle migratie van Smallworld naar ArcGIS voor noordelijke waterbedrijven

Tensing

Project: Migratie Smallworld naar ArcGIS for Water Utilities
Looptijd: 9 maanden

In het verleden zijn de waterbedrijven in Groningen en Drenthe gestart met hetzelfde Smallworld GIS-systeem. In de loop van de tijd zijn zij beide apart verder gegaan met de ontwikkeling. Toen voor beide partijen de functionaliteit niet langer voldeed aan de behoefte, zochten zij samen naar een oplossing.

Methode

Tensing stelde voor om op basis van de agile/scrum methode te migreren naar het ArcGIS-platform van Esri. Dit platform voldeed aan de huidige én toekomstige wensen van zowel Waterbedrijf Groningen als het Drentse waterbedrijf WMD. Er was een succesvolle samenwerking met de waterbedrijven, omdat specialisten van de waterbedrijven zelf meewerkten in het ontwikkelteam. Op deze manier werd het resultaat snel getest en met de klant besproken. 

Succesvolle datamigratie

Voorwaarde voor een succesvolle datamigratie was dat alle data van beide organisaties eerst gelijkgetrokken werd om vervolgens geïmporteerd te kunnen worden in de nieuwe omgeving. Dankzij de flexibele aanpak konden we uiteindelijk meer functionaliteit opleveren in minder tijd en voor minder budget dan begroot.

FME

Om de datamigratie succesvol te laten zijn, gebruikten we FME van Safe Software om alle data geschikt te maken voor het gebruik in het ArcGIS platform. Voordat alle data werd gemigreerd, zorgden we voor conversie, validatie, integratie en transformatie. Op die manier konden we garanderen dat alleen goede data in de nieuwe databases werd opgeslagen.

ArcGIS for Desktop

De inrichting is op basis van standard ArcGIS for Desktop 10.2.1 (Utility Release) in combinatie met de Add-In Attribute Assistance (Esri). Het maatwerk is beperkt gebleven tot een add-in met een klein aantal ondersteunende functies voor het muteren van maatvoering. 

PROJECTVIDEO

PRESENTATIE OVER DE ROL VAN FME

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts
Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Optimalisatie van de informatieketenUtilities,GIS,ArcGIS,FME,Consultancy,Case Study

Snel acteren op calamiteiten in je netwerkArcGIS,GIS,Utilities

Utility Network: Is It Time?Utilities,ArcGIS Pro,ESRI,ArcGIS,GIS

Scrummen met WaterleidingenGeo-ICT,Utilities,Nieuws,Tensing,Consultancy,FME,ESRI,Business Consultancy,Gecentraliseerde data,IT architectuur,ArcGIS,ETL,GIS

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op eindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2018 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy