Nieuwe functionaliteiten van FME in 2017

Tensing

1.1

Op dinsdagavond 17 januari onthulden Don en Dale van Safe Software alle nieuwe functies van FME 2017. Als Solution Partner was dit voor ons, naast de deelname aan de preview voor partners, een mooie gelegenheid om de lancering van FME 2017 te vieren. We zijn onder de indruk van alle nieuwe functionaliteiten die we tot onze beschikking krijgen en verheugen ons nu al op de toepassing bij onze klanten.

Omdat het webinar  precies rond etenstijd plaatsvond, hadden we direct een goed excuus voor een pizzasessie. Dus naast leerzaam was het webinar ook erg lekker :-).

2.1

Updates

Don en Dale deelden hun visie op het gebruik van FME. FME wordt steeds vaker gebruikt in combinatie met webservices. Van Twitter tot Google Drive en van Evernote tot Amazon Web Services. Alleen op die manier staat FME als ETL-tool echt middenin alle beschikbare informatiebronnen en functioneert het optimaal.

3.1

In de update van FME Desktop is er vanaf 2017 bijvoorbeeld de mogelijkheid om data in te lezen en te verwerken met bestandsformaten van BIM, Cesium 3D Tiles, OpenStreetmap en Qlickmaps. Hierdoor is in de nieuwe relaease de inzetbaarheid van FME nog verder verbreed. Dankzij de toevoeging van Autodesk A360 kan je contact maken met je Autodesk serveromgeving in de cloud. Met de GeoCoder is het nu ook mogelijk om externe geocodeerservices aan te roepen en te integreren in je FME proces. In de nabije toekomst verwachten we ook de integratie van SAP HANA Spatial, Amazon Athena, Landsat-8 on AWS en nog veel meer. Kortom, het belooft weer een mooi jaar te worden.

4.1

FME Server

Ook in FME Server zijn tal van nieuwe toepassingen geïntegreerd. Daar zijn de updates voornamelijk gericht op verbeteringen in de navigatie en gebruikservaring. Daarnaast is het in 2017 mogelijk om FME Server Projects te starten om nog meer grip te krijgen op het ontwikkelproces en vooral de uitrol in verschillende omgevingen (bijv. Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie). Ook is er hard gewerkt aan de optimalisatie van de FME Engines. Dit zorgt ervoor dat alle data en processen nog sneller worden verwerkt.

Release candidate

Na een aantal beta-releases waarmee we al hebben kunnen testen, heeft FME 2017 nu de status Release Candidate. Op 1 maart kunnen we de officiële release verwachten. Vanaf dat moment kunnen we de nieuwe functionaliteit gaan toepassen in de bedrijfskritische processen bij klanten. We hebben er zin in!

Heb je het webinar gemist? Je kijkt hem eenvoudig terug op YouTube.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts
Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Planet Object Detection Platform: deeplearning object herkenning als nieuwe standaardGIS,FME,planet object detection,geoai,deeplearning,object herkenning,innovatie

Succesvolle FME World Tour 2019 in EdeFME,Safe Software,Nieuws,blog,Inzicht

FME Server v.s. FME CloudDocumentatie,Cloud,ETL,FME,Safe Software,Migratie,data integratie,data transformatie

Floating license v.s. Fixed licenseDocumentatie,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

FME Professional edition v.s. ESRI, Database en Smallworld editionDocumentatie,ETL,FME,Safe Software,IT architectuur,data integratie,data transformatie

Klein FME Server upgrade issueDocumentatie,FME,Safe Software

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy