Optimalisatie van de informatieketen

Tensing

Versnelling aanvraag utility aansluitingen

MijnAansluiting.nl is de gezamenlijke website van nutsbedrijven (of utilities). Hier kunnen particulieren en bedrijven nutsaansluitingen aanvragen voor panden. Ieder nutsbedrijf verwerkt deze aanvragen vervolgens op zijn eigen manier. Dat kan erg tijdrovend zijn.

Voor Waterbedrijf Evides realiseerden wij een vrijwel volledig geautomatiseerde afhandeling. Hiermee is de verwerkingstijd voor het waterbedrijf teruggebracht van 40 uur naar 2 minuten per standaardaanvraag. Met gemiddeld zo’n 1.800 aanvragen per jaar waarvan 60% standaard, is dat een forse tijdsbesparing.  

 

Voordelen van de versnelde verwerking

  • Direct na aanvraag wordt de factuur verstuurd
  • Na betaling wordt er automatisch een werkorder geplaatst bij de dichtstbijzijnde aannemer
  • Verwerking van de door de aannemer teruggestuurde data in het GIS van Evides

Methode

Tensing ontwikkelde een slimme samenwerking tussen Biztalk Server, ArcGIS Server, ArcGIS Geodatabase, Infor EAM en FME Server. Hierdoor worden de facturen vandaag de dag volledig automatisch verstuurd naar de aanvrager en pas na betaling wordt de werkorder doorgezet naar de geselecteerde regionale aannemer. Als deze de opdracht als afgerond markeert, wordt de bijgewerkte data rondom de aansluiting automatisch verwerkt in het GIS systeem. Hierdoor is dit systeem altijd up-to-date.

Resultaat

Dankzij de oplossing van Tensing is de data altijd up-to-date en zijn de interne processen versneld. Doordat de medewerkers van Evides zich nu focussen op de niet-standaard aanvragen, wordt hun expertise optimaal benut.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts
Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Geo-data voor stroomlijning beheerproces bij PidpaArcGIS,ESRI,Utilities,SAP,utility network management,Geocortex

5 mythes en 5 waarheden over de integratie tussen BIM en GISArcGIS,ESRI,ArcGIS Pro,GIS,blog,BIM,Inzicht

Highlights from the 2019 edition of the Esri Partner ConferenceArcGIS,ESRI

Snellere verwerking van data die je mobiel inwintArcGIS,GIS,Mobiele data,blog,Inzicht

Herkenning ondermijnende criminaliteitInnovation,ArcGIS,ESRI,Visie,Business Consultancy,GIS,Spatial Data Science,Case Study,OOV,Inzicht

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy