Optimalisatie van de informatieketen

Tensing

Versnelling aanvraag utility aansluitingen

MijnAansluiting.nl is de gezamenlijke website van nutsbedrijven (of utilities). Hier kunnen particulieren en bedrijven nutsaansluitingen aanvragen voor panden. Ieder nutsbedrijf verwerkt deze aanvragen vervolgens op zijn eigen manier. Dat kan erg tijdrovend zijn.

Voor Waterbedrijf Evides realiseerden wij een vrijwel volledig geautomatiseerde afhandeling. Hiermee is de verwerkingstijd voor het waterbedrijf teruggebracht van 40 uur naar 2 minuten per standaardaanvraag. Met gemiddeld zo’n 1.800 aanvragen per jaar waarvan 60% standaard, is dat een forse tijdsbesparing.  

 

Voordelen van de versnelde verwerking

  • Direct na aanvraag wordt de factuur verstuurd
  • Na betaling wordt er automatisch een werkorder geplaatst bij de dichtstbijzijnde aannemer
  • Verwerking van de door de aannemer teruggestuurde data in het GIS van Evides

Methode

Tensing ontwikkelde een slimme samenwerking tussen Biztalk Server, ArcGIS Server, ArcGIS Geodatabase, Infor EAM en FME Server. Hierdoor worden de facturen vandaag de dag volledig automatisch verstuurd naar de aanvrager en pas na betaling wordt de werkorder doorgezet naar de geselecteerde regionale aannemer. Als deze de opdracht als afgerond markeert, wordt de bijgewerkte data rondom de aansluiting automatisch verwerkt in het GIS systeem. Hierdoor is dit systeem altijd up-to-date.

Resultaat

Dankzij de oplossing van Tensing is de data altijd up-to-date en zijn de interne processen versneld. Doordat de medewerkers van Evides zich nu focussen op de niet-standaard aanvragen, wordt hun expertise optimaal benut.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!