Slimme GIS-upgrade bij Delta

Tensing

Multi-utility Delta Nutsbedrijven levert energie, infra en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen aan een groot deel van de huishoudens in Zeeland. Op de zakelijke markt is DELTA actief in binnen- en buitenland op het gebied van afvalverwerking, energie en digitale dienstverlening. Om haar assets en infrastructuur te beheren zet DELTA een organisatie-breed GIS-systeem in. Dat biedt meer mogelijkheden voor netplanning, planmatig onderhoud en de preventie van storingen en graafschade. Kortom, efficiënter werken, lagere operationele kosten, een hogere klanttevredenheid en bijdragen aan het voldoen aan wet- en regelgeving.

Asset Management en infrastructuurbeheer spelen een bedrijfskritische rol binnen de nutswereld. Of het nu om water- of gasleidingen, afsluiters, pompen of telecomkabels gaat. Up-to-date onderhoudsgegevens en liggingsinformatie van deze assets zijn van groot belang. Deze gegevens zijn veelal terug te vinden in een bedrijfsmiddeleninformatiesysteem. Gegevens kunnen dan eenvoudig uitgewisseld en gecombineerd worden met andere systemen. 

Voor beheren en onderhouden van haar assets maakt Delta gebruik van een organisatie-breed GIS systeem, genaamd IRIS. Daarbij gaat het om het ontwerpen, beheren, analyseren, raadplegen en ontsluiten van data. De achterliggende techniek is gebaseerd op het Esri ArcGIS-platform in combinatie met ArcFM UT. In 2013 heeft DELTA heeft aan Tensing gevraagd haar expertise in te zetten bij de upgrade naar ArcFM UT, versie 10.0.1. 

TAGS: Case Study

Meer weten over dit onderwerp?

Plan een sparringssessie met een van ons experts
Kennishub

Ontdek meer over dit onderwerp

Informatie bij Heijmans snel beschikbaar door mobiele data inwinningGecentraliseerde data,Spatial Data Science,Mobiele data,Consultancy,Aannemers,Case Study

Herkenning ondermijnende criminaliteitInnovation,ArcGIS,ESRI,Visie,Business Consultancy,GIS,Spatial Data Science,Case Study,OOV,Inzicht

Optimalisatie van de informatieketenArcGIS,Utilities,GIS,FME,Consultancy,Case Study

Prorail Project NaiadeFME,Mobiliteit,Case Study

Drone mapping bij incidentenESRI,ArcGIS Pro,Case Study,OOV,Drone,Inzicht,Real-time,3D

Slimme inrichting 112-meldkamerArcGIS,Geo-ICT,Case Study,OOV,Inzicht,Real-time,Meldkamer

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy