Snel acteren op calamiteiten in je netwerk

Tensing

Het voorkomen van calamiteiten in het netwerk van een nutsbedrijf is prioriteit nummer één. Dat realiseer je door preventief onderhoud. Daarvoor is een kwalitatief databestand met de exacte locaties, levensduur en onderhoudshistorie cruciaal. Toch voorkom je calamiteiten daar niet in alle gevallen mee. Hoe houd je de klanttevredenheid hoog én acteer je zo snel mogelijk op calamiteiten?

Voor Waterbedrijf Groningen realiseerden wij een calamiteitenportaal. Hierin is exact te zien wat de impact is van calamiteiten in een bepaald gebied. Deze tool ontwikkelden de GIS Consultants van Tensing door de sterke punten van het ArcGIS platform en FME Server te combineren. Dankzij deze digitale transformatie zijn alle beschikbare databronnen vanuit één overzichtelijk portaal te gebruiken voor alle medewerkers binnen het waterbedrijf.

Esri publiceerde in februari 2018 een artikel waarin dit project uitgebreid wordt beschreven.

TAGS: ArcGIS, Utilities, GIS

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2022 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy