Succesvol FME World Tour Event in Zevenbergen

Tensing

Op maandag 1 mei organiseerde Tensing samen met Red Geographics een zeer geslaagd FME World Tour evenement. Met een opkomst van 80 FME professionals was het de best bezochte van de tien bijeenkomsten die Safe Software vertegenwoordiger Aaron Koning had meegemaakt, het was groter dan de editie in Berlijn. Naast alle ontwikkelingen binnen FME was er uitgebreid aandacht voor praktische gebruikerstoepassingen.

Aaron Koning demonstreerde alle nieuwe mogelijkheden van FME 2017. Dit varieerde van visuele veranderingen zoals de vorm van de verbindingslijnen tot de optimale samenwerking tussen FME en web services zoals Dropbox en Google Drive.

Gevarieerd programma

Na de presentatie van Aaron Koning zoomden FME professionals in op praktische toepassingen. Zo focuste zelfstandig ondernemer Lars de Vries zich op de mogelijkheden die ontstaan bij de combinatie van FME en ArcGIS en inspireerde Martin Koch met zijn ervaring met de WorkspaceReader om de onderlinge relaties en inhoud van grote hoeveelheden FME workspaces inzichtelijker te maken.

Na de lunch zoomde Itay Bar-On in op de PDOK Reader die hij via de FME Hub ter beschikking heeft gesteld aan de community. Aansluitend sprak Hans van der Maarel over de marketing van je FME skills. Rick Klooster demonstreerde een dataintegratie en publicatie toepassing, die de 3D mogelijkheden van FME ten volste benut, gebaseerd op de CityGML standaard. Ton van Hoof sloot het inhoudelijke deel af met zijn conversiemonitor, waarmee hij met behulp van FME desktop rapporteert welke conversies hij met FME gedaan heeft voor zijn werkgever, de Gemeente Helmond.

API’s in FME

Tijdens de interactieve afsluiting van de dag leidde Aaron Koning een quiz met FME prijzen voor alle goede antwoorden. In de quiz demonstreerde Aaron een aantal API’s van Microsoft die je kan bevragen vanuit FME. Hiermee kan geautomatiseerd extra informatie uit foto’s worden gehaald of de leeftijd van mensen op een foto worden geschat. Dit resulteerde in een hilarische strijd waarin FME specialisten gingen denken als computers en streden om stickers, caps en sporks.

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2021 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy