Succesvolle FME World Tour 2019 in Ede

Tensing

Op vrijdag 22 maart 2019 kwamen zo’n 100 FME specialisten bij elkaar voor de derde FME World Tour die door Tensing en Red Geographics werd georganiseerd. De sterke inhoud, het mooie weer en de prachtige locatie vormden een uitstekende combinatie voor deze dag. Namens Safe Software waren Cathleen Gracey, Laura Wu en Carol Murphy van de partij.

IMG_3405-1Na de opening door Hans van der Maarel en Dominique Goes presenteerden Cathleen en Laura alle ins en outs van FME 2019. We zijn blij met alle aantal nieuwe functies en hebben al veel ideeën over hoe we deze in de praktijk gaan toepassen. Na de presentatie van Safe, was het woord aan Lars de Vries. Als één van de initiatiefnemers van FMEetupNL nodigde hij de bezoekers uit om deel te nemen aan een Nederlands gebruikersgroep.

Praktische oplossingen met FME

IMG_3426-1Aansluitend deelde Hans van der Maarel zijn visie op het gebruik van FME, een aantal best practices en de overeenkomsten tussen FME en topsport. Martin Koch en Ivo de Liefde startten namens Tensing met een persoonlijk bedankje aan het adres van Safe. Het idee dat Martin tijdens de User Conference in 2017 inbracht is in FME 2019 als optie ingevoerd. Gaaf om te zien dat de ideeën van gebruikers worden toegepast in de praktijk. Na het bedankje deelden zij een aantal praktische oplossingen waarbij FME, soms onzichtbaar, een cruciale rol speelt.

Lunchen in de buitenlucht

IMG_3443-1Na het volle ochtendprogramma gingen we over naar de lunch in het museum van De Fietser. Tussen de historie werd genoten van heerlijk broodjes en verse jus d’orange. Het weer zat lekker mee dus de buitenlucht trok iedereen snel naar buiten.

FME als aanjager van innovatie

Jaap van der Meijden trapte na de lunch het tweede deel van het programma af met de manieren waarop Here Technologies slim gebruik maakt van FME. Harmen Kampinga vertelde namens Future Insight hoe zij FME toepassen om een compleet 3D model te maken van Nederland aan de hand van voorbeelden uit Rotterdam. Wilko Stalknecht sloot dit programmaonderdeel af met een presentatie over de integratie van een nieuw kadastraal systeem in Rwanda.

Strava Art creeëren met FME

Met een goede kop koffie begonnen we aan het laatste deel van het programma dat bestond uit twee onderdelen. Een hackathon waarbij we Strava Art gingen ontwerpen, te weten het Safe logo met een maximum omtrek van 75km met als startpunt De Fietser. In 1,5 uur kwamen hier van beide groepen al mooie resultaten uit! Hans van der Maarel en Martin Koch hielpen ondertussen gebruikers met praktisch uitdagingen op het gebied van FME in de Doctors Office.

IMG_3504-1IMG_3505-1

 

 

 

 

 

FME Quiz en borrel

IMG_3461-1Cathleen en Gracey sloten het officiële deel van het programma af met de traditionele FME Quiz waarbij de deelnemers moesten raden hoeveel personen of dieren de FME AI zou herkennen op foto’s. Uiteraard won een aantal deelnemers hierbij de mooiste FME prijzen. Na een goede borrel keken we terug op een geslaagde dag.

Presentaties

Cathleen Gracey en Laura Wu - Safe Software

Lars de Vries - FMEetupNL

Wilko Stalknecht

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!