Talking Spatial: het belang van Data Integratie

Dave Laurier

Managing Director

Deel 2: Don and Dale (Safe Software) over Data Integratie, plezier op werk en MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Voor ons tweede deel van Talking Spatial reizen we eind augustus 2022 af naar een zonnig Vancouver, Canada. Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze podcast niet het doel was deze reis, dat zou immer efficiënter kunnen met oog op de lange vluchten. Nee, de reden dat een team van Tensing FME-specialisten en ikzelf in Vancouver waren was de jaarlijkse Safe Software Partner Summit en FME User Conference, welke aaneensluitend plaatsvonden op dezelfde (prachtige) locatie.

[ Ga direct naar de podcast

We hebben daar als FME-partner onze meest inspirerende cases gepresenteerd. Daarnaast hebben we ontzettend veel mede-partners en FME-gebruikers ontmoet.

IMG_8352Op het moment van schrijven ben ik nog vol van alle indrukken, bijzondere gesprekken en opgedane ideeën.

Eén van deze gesprekken was een interview voor deze podcast, namelijk met Don Murray en Dale Lutz. Don & Dale zijn de oprichters van Safe Software, de organisatie achter ‘s werelds bekendste data integratie platform: FME.

Oké, stop de tijd! Even een kleine uitleg voor wie niet weet wat FME is:

FME is een data-integratie platform dat mensen in staat stelt om gegevens vanuit verschillende applicaties, gemakkelijk te combineren, te analyseren en te delen. Anders gezegd, FME is een hulpmiddel om gegevens, waar ze zich ook in je organisatie bevinden, in het juiste formaat op de juiste plek te brengen.

Dit kan allemaal met de bouwblokken die in het platform standaard al aanwezig zijn, dus zonder dat je ook maar één regel hoeft te programmeren. Daarnaast kun je deze processen ook automatiseren zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Zo houd je meer tijd over voor het daadwerkelijk benutten van de data. En last but not least: FME biedt de beste ondersteuning voor ruimtelijke data!

Zo, nu begrijp je beter waarom ons team bij Tensing naast GIS-consultants beschikt over een gespecialiseerd team van FME-experts – want GIS en de data-integratie van FME gaan fantastisch samen!

IMG_8167


Terug naar Don & Dale. Deze twee slimme koppen vormen een graag gezien duo. Reden is niet alleen hun aanstekelijke zelfspot, maar vooral hun pionierend leiderschap en hun visie op data en in het bijzonder geografische data.

Het zijn helden binnen de wereld van geografische data. Dat is precies de reden waarom ik ze zo graag hoor in deze tweede Tensing Talking Spatial!

In deze podcast

  • Waarom data integratie en hoe werkt het? ..door de ogen van Don & Dale;
  • Wat maakt FME uniek voor de inzet van geografische data;
  • Hoe deze technologie bijdraagt aan een betere wereld;
  • Over het belang van de FME-community;
  • Wat Don & Dale adviseren aan jonge, talentvolle data-specialisten.

Luister hieronder de podcast! De podcast is ook te beluisteren via Spotify en Apple Music.

 

 

 Graag hoor ik wat je van onze podcast vindt. Heb je tips, op- of aanmerkingen of nog vragen? Laat het me weten via talkingspatial@tensing.com. Jouw feedback wordt gewaardeerd!

P.S. Meer informatie over Don en Dale, de oprichters en co-CEO's van Safe Software lees je hier. Op de website van Safe Software vind je uiteraard ook informatie over FME, het Data Integratie Platform. 

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!