Talking Spatial: GIS als ruimtelijk zenuwstelsel van de aarde

Dave Laurier

Managing Director

Deel 1: Jack Dangermond (DE OPRICHTER VAN ESRI) OVER EEN RUIMTELIJK ZENUWSTELSEL VOOR DE AARDE

Het is een feit, de eerste podcast van Tensing Talking Spatial is live! Dit is de eerste aflevering van een serie podcasts voor iedereen die werkt, of wil gaan werken, in de dynamische wereld van geografische informatie. Want in deze serie gaan we in gesprek met aansprekende GIS-professionals van over de hele wereld, om jou te inspireren met hun verhalen.

Voor deze eerste podcast ontmoette ik Jack Dangermond, de oprichter en de directeur van Esri. Jack’s visie is dat je een Geografisch Informatie Systeem (GIS) kunt inzetten als een ruimtelijk zenuwstelsel voor de Aarde. GIS voor een betere wereld, dat klinkt toch geweldig.

IMG_3898-1

In deze podcast vraag ik Jack om zijn visie toe te lichten en ons meer te vertellen over hoe een ruimtelijk zenuwstelsel, als onderdeel van een Digitale Tweeling van de Aarde, de grote problemen van nu kan helpen tegengaan. Denk aan klimaatverandering, het verlies van natuurlijke leefgebieden, verlies van biodiversiteit, een stijgende vraag naar energie, een toename van het aantal natuurrampen, te dichtbevolkte en vervuilde steden, pandemieën en sociale conflicten.

Zijn antwoorden overtuigen mij. Ook ik geloof dat een wereldwijd onderling verbonden GIS netwerk een belangrijke spil is in het
oplossen van deze wereldproblematiek. 

Wat verdere ter sprake komt in deze podcast:

  • Waarom is een ruimtelijk zenuwstelsel zo belangrijk. En hoe werkt dat?
  • Wat vraagt dit van GIS professionals?
  • Welke toekomst ziet Jack voor jonge starters in de GIS-industrie?

Luister hieronder deze inspirerende podcast en krijg antwoord op bovenstaande vragen!

 

 

Graag hoor ik wat je van onze podcast vindt. Heb je tips, op- of aanmerkingen of nog vragen? Laat het me weten via talkingspatial@tensing.com. Jouw feedback wordt gewaardeerd!

De podcast is ook te beluisteren via Spotify en Apple Music.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!