Tensing benoemd tot specialist in online GIS

Tensing

Met het toekennen van de ArcGIS Online Specialty bevestigt GIS-wereldmarktleider Esri het niveau dat de medewerkers van Tensing bieden op het gebied van online GIS. Esri kent de erkenning toe aan organisaties die kennis en ervaring hebben in de ontwikkeling van interactieve kaarten en apps die aantoonbaar waarde toevoegen. Tensing is in Nederland het eerste bedrijf uit het Esri Partner Network die deze erkenning ontvangt.

Dave Laurier, directeur van Tensing is trots op deze erkenning: “In de afgelopen jaren hebben we met veel plezier onze energie gestoken in een nieuwe vorm van GIS-dienstverlening:  het leveren van Web GIS-toepassingen op het cloudplatform ArcGIS Online van Esri. Dat we nu de erkenning krijgen voor de combinatie van onze kennis en de door ons ontwikkelde interactieve kaarten en apps is een prachtige beloning.”

Gespecialiseerde partner

Het initiatief voor het predicaat ArcGIS Online Specialty is ontstaan door een behoefte van organisaties die GIS gebruiken. Zij willen snel een gespecialiseerde partner in de buurt vinden die hen ondersteunt bij de ontwikkeling en implementatie van ArcGIS Online en de bijbehorende (eventueel op maat gemaakte) applicaties. ArcGIS Online is een cloudgebaseerd Web GIS-platform, dat helpt bij het maken van kaarten, apps en analyses. De geavanceerde functies worden specifiek gemaakt, zodat de gehele organisatie er gebruik van kan maken met een passende interface.

Structurele kennisopbouw

Jort Engels, partnermanager van Esri Nederland: “Tensing werkt als Esri Gold-partner structureel aan kennisopbouw van het ArcGIS-platform in de breedte. De onderscheiding als ArcGIS Online Specialty is wat ons betreft de logische volgende stap in de verdieping van hun dienstverlening. Ze zijn daarmee de eerste Nederlandse Esri-partner die zich op deze manier onderscheidt.”

Altijd en overal werken

ArcGIS Online maakt het mogelijk om geografisch informatie vanaf desktop, browser, tablet en smartphone te benaderen, beheren en delen. Doordat het platform vanuit de cloud beschikbaar is, is het ideaal voor de samenwerking tussen verschillende gebruikers. Dave Laurier: “We ontwikkelden onder meer ArcGIS Online-omgevingen voor veiligheidsregio’s en een infrabeheerder. Zo maakten we het mogelijk voor GIS-professionals, beleidsmakers, veldwerkers en burgers om locatie-informatie met elkaar te delen. Veldmedewerkers gebruiken de app bijvoorbeeld om meldingen te maken of de exacte positie van bedrijfsmiddelen vast te leggen. Vervolgens worden die gegevens weer door beleidsmakers gebruikt om strategische keuzes te maken voor de ontwikkelingen in de toekomst.”

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!