Tensing ondersteunt initiatief voor natuurbescherming in Midden-Amerika

Tensing

Tijdens de Tensing Days van 28 tot en met 30 november zetten alle medewerkers van Tensing zich in voor natuurbescherming in Midden-Amerika. Tensing zet de data analyse en data visualisatie expertise in voor de bescherming van een natuurgebied van ruim 40.000 hectare in Belize. De missie van het Midden-Amerikaanse Corozal Sustainable Future Initiative (CSFI) is om de natuur in het noorden van Belize te beschermen tegen illegale praktijken zoals stroperij, houtkap en drugsplantages.

Met de expertise van Tensing kan het project zich nog beter focussen op zijn belangrijkste doelstellingen. Dit krijgt vorm doordat Tensing met het team gaat werken aan de ontwikkeling van slimme toepassingen die de impact van CSFI vergroten. Tijdens de Tensing Days onderzoeken de deelnemers de beste methoden om dit concreet toe te passen. Hierbij maken zij gebruik van de allernieuwste technologie. Uiteraard gaat dit in nauw overleg met de projectmedewerkers in Belize.

Natuurbescherming

Het natuurbeschermingsproject in Belize is inmiddels een aantal jaar succesvol. Dat blijkt uit de extra natuurgebieden die het CSFI inmiddels onder haar verantwoordelijkheid kreeg. De processen zoals ze nu zijn, zijn organisch ontstaan. Met de groei van het gebied wordt professionalisering van deze processen steeds belangrijker. Heron Moreno, Executive Director van het CSFI is blij met het initiatief van Tensing: “Ik kijk uit naar het resultaat van het werk van Tensing. Ik geloof dat we na afloop efficiënter kunnen werken om zo nog meer natuur in Belize te beschermen. Daarbij geloof ik dat professionalisering van ons GIS-niveau een belangrijke toegevoegde waarde is voor het project.”

Kennisontwikkeling

Naast de bescherming van natuur in Midden-Amerika zijn de Tensing Days ook een belangrijke broedplaats voor kennis binnen Tensing. Jelmer Akkerman, initiatiefnemer en GIS-consultant bij Tensing: “Door drie dagen actief met elkaar samen te werken, leer je veel van de kennis, kunde en ervaring van je collega’s. Het is natuurlijk gaaf dat we dit direct in de praktijk kunnen brengen voor een goed doel, maar als GIS-experts profiteren wij en onze klanten ook zeker van de extra kennis.”

Tijdens de Tensing Days houden wij jou op de hoogte van de actuele ontwikkelingen via de website en het LinkedIn-profiel.

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!