Maak kennis met onze Utility Network innovaties

Tensing

Afbeelding-blog-innovaties

Zoals je misschien weet, zijn we bij Tensing behoorlijk enthousiast over het nieuwe Esri Utility Network. We zijn ervan overtuigd dat het dé oplossing is voor een toekomstbestendige organisatie en een duurzaam en betrouwbaar netwerk. Om organisaties die willen upgraden naar het Utility Network zo goed mogelijk te helpen, hebben we enkele mooie innovaties rondom het Esri Utility Network ontwikkeld.

In dit artikel beschrijven we onze eerste twee innovaties voor het Utility Network.

Het Utility Network biedt locatiegedreven data en asset management voor optimale netwerkmodellering, -bewerking en -analyse. Dit resulteert in betere interne en externe samenwerking, adequaat kunnen reageren op calamiteiten en een efficiënte organisatie van inspectie, onderhoud en reparatie. Maar bovenal zorgt het voor een betrouwbaar, toekomstbestendig netwerk.

Om je meer inzicht te geven in wat het Esri Utility Network is en kan, hebben we de werking en voordelen van dit innovatieve platform gevisualiseerd in een StoryMap. En als je twijfelt of het Utility Network past bij jouw behoeften, dan raden we je aan om het artikel '10 redenen om NIET over te stappen op het Esri Utility Network' eens te lezen.

StoryMap - Why the Utility Network

Dus ja, we geloven in het Utility Network, maar we willen je weloverwogen beslissingen laten nemen om zo het Utility Network ten volste te benutten. Om je hierbij te helpen ontwikkelen we innovatieve tools rondom het Utility Network.

Innoveren volgens de FORTH methodiek

Om innovaties tot leven te brengen, volgen we bij Tensing de FORTH Innovatiemethode, ontwikkeld door Gijs van Wulfen. FORTH is een beproefde innovatiemethode voor het bedenken van nieuwe producten, diensten, processen en businessmodellen, die wordt toegepast door toonaangevende bedrijven over de hele wereld. Het is een acroniem voor: Full steam ahead > Observe and learn > Raise ideas > Test ideas > Homecoming.

Uit dit FORTH process zijn twee innovaties gekomen waarvan we zeker zijn dat ze waarde zullen toevoegen aan elke organisatie die op zoek is naar een upgrade naar een 'next level' datamodel voor het omgaan met lineaire netwerken. Dit zijn de Utility Network Calculator en de Tensing DataBot.


De Utility Netwerk Calculator

De eerste van onze twee innovaties is een rekentool gericht op die organisaties die beginnen met het plannen van hun migraties naar het ESRI Utility Network. Een van de belangrijkste vraagstukken hierbij is het bepalen van het budget voor de eerste fasen van het migratieproject.

Het bepalen van de benodigde investering voor een datamigratie is op zichzelf al een lastige klus, nog afgezien van het feit dat elke situatie anders is: elke Utility organisatie vertegenwoordigt een uniek geval, in het totale volume van data dat zij kunnen hebben, het aantal service connecties, de complexiteit van het huidige data model dat zij gebruiken, etcetera. Voeg daarbij de mogelijkheden om het Utility Netwerk uit te breiden met extra tabellen, business logica en regels, en het feit dat het onderdeel is van een Enterprise GIS systeem dat volledig web-enabled is, en je krijgt een eerste beeld van een migratie in de echte wereld.

Onze zogenaamde Utility Network Calculator is ontworpen om juist in deze situatie te helpen. Het bestaat uit een reeks vragen die speciaal zijn ontworpen om Tensing in staat te stellen een baseline prijsindicatie te geven, zodat we binnen 48 uur op de aanvraag kunnen reageren. Achter de schermen hebben we een aantal berekeningen die een schatting geven voor de initiële opzet van het Utility Network 'out-of-the-box' samen met een datamigratie van het bestaande systeem naar een ArcGIS Enterprise opzet.

Deze calculator is kosteloos te gebruiken en zal potentiële klanten in staat stellen de upgrade naar het Utility Network nauwkeuriger te plannen. Probeer de calculator hier kosteloos uit!
C2A-Utility-Network-Calculator-wit-NL

Tensing DataBot

Tensing heeft tientallen jaren ervaring in het beoordelen en verbeteren van datakwaliteit, datamodellering, en het beheer en de integratie van netwerkgerelateerde data. Dit is met name relevant voor het Utility Netwerk, want om gebruik te kunnen maken van de steeds krachtigere ‘business rules’ die het Utility Netwerk biedt, is het belangrijk dat de datakwaliteit op een niveau is dat nodig is om deze logica goed te laten functioneren, en jou in staat te stellen maximale business value te halen uit de upgrade.

Het leek ons een goed idee om kunstmatige intelligentie in te zetten om fouten in bestaande data op te sporen en te herstellen. Tijdens het FORTH proces ontwikkelde dit idee zich tot de Tensing DataBot: een interactieve tool die de gebruiker ondersteunt bij het identificeren en oplossen van dataproblemen vóór de migratie naar het ESRI Utility Network model.

De DataBot heeft de vorm van een add-in voor ArcGIS Pro, waarmee gebruikers geometrische netwerken kunnen benaderen en bewerken. De DataBot heeft een aantal geweldige functionaliteiten, zoals batch-verwerking van geautomatiseerde fixes voor fouten geïdentificeerd met behulp van een geconfigureerde rule-base. Er kunnen regels worden toegevoegd om specifieke gevallen van fouten of bekende kwaliteitsproblemen te identificeren, zowel met betrekking tot attributen als tot geometrie.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar we hebben de interface juist heel gebruiksvriendelijk gemaakt. Veel eenvoudiger dan het bestaande Data Reviewer proces dat in ArcGIS Pro is geïmplementeerd.


Heb je vragen over de calculator, wil je een demo van de databot of overweegt jouw organisatie de overstap naar het Utility Netwerk, neem dan contact met ons op!

C2A-Utility-Network-Calculator-verloop-NL-1

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!