Vogeldetectie op vliegveld

Tensing

Vogeldetectie op vliegveld

Vogels zijn een groot gevaar voor vliegtuigen. Voor de veiligheid van passagiers én voor de strakke schema’s van de verkeersleiding. Inzicht in waar vogels zijn en hoe ze te verjagen, is dan ook uiterst waardevol.

Het is onze ambitie om zaken duidelijk op de kaart te zetten. Letterlijk. Daarom werkten we in dit geval nauw samen met de specialistische leverancier van het vogeldetectiesysteem en de Geo-ICT afdeling van de luchthaven. Op die manier ontstond een oplossing die wereldwijd uniek is.

Voordelen van vogeldetectie

  • Inzicht in waar en hoe vogelzwermen zich ontwikkelen
  • Vereenvoudiging van verjaging door automatische herkenning van plaats en soort vogel
  • Optimalisatie van de inzet van de vogelverjagers
  • Kaartvideo’s maken van botsingen tussen vogels en vliegtuigen als bewijslast voor verzekeringsmaatschappijen
  • Bewijs van maximale inzet in het voorkomen van botsingen

In dit project combineerde Tensing het bestaande kaartmateriaal van de luchthaven, met de gegevens van de vogelradar en andere real-time data. Op deze manier is één beeld ontstaan van alle actuele gegevens. Zo zie je dus op één kaart de vertrekkende en aankomende vliegtuigen, de locatie van de vogelverjagers en de plaatsen waar vogels actief zijn.

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2021 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy