Waarom FME Cloud?

Tensing

Het vermogen om nieuwe oplossingen in korte tijd beschikbaar te maken voor eindgebruikers is met afstand de grootste kracht van hedendaagse Cloud oplossingen. De korte implementatietijd en de schaalbaarheid van deze oplossingen wegen in de praktijk zwaarder dan de overige voordelen zoals de mogelijkheid tot kostenbesparing.

Met FME Cloud biedt Safe Software haar FME Server aan als dienst, een zogenaamd Integration Platform as a Service (iPaaS). Deze dienst maakt de benodigde IT infrastructuur en FME Server applicatie op een eenvoudige, snelle en schaalbare wijze beschikbaar. Met het gebruik van FME Cloud worden installatie, configuratie en het onderhoud van de IT infrastructuur grotendeels voor u uit handen genomen. Zo zijn belangrijke processen zoals het maken van een back-up, het uitvoeren van monitoring en het doorvoeren van security updates en functionele patches standaard onderdeel van de dienstverlening.

Het resultaat is dat ontwikkelaars meer tijd kunnen besteden aan de daadwerkelijke wensen van de business en minder aan de technische eisen die aan een dergelijke IT omgeving worden gesteld.

 

Wanneer passen we FME Cloud toe?

Zoals Don Murray (CEO van Safe Software) het zegt, 'FME vindt het fijn om dicht bij zijn data te zijn'. Dus daar waar FME Server geoptimaliseerd is voor data die zich lokaal of op het netwerk bevindt is FME Cloud juist geoptimaliseerd voor data in de Cloud. Waar die data zich in de Cloud bevindt? Denk aan Amazon webservices, ArcGIS Online, Google Maps, Office 365, …

Welke vuistregels hanteer je wanneer je besluit tot de inzet van FME Cloud?

  1. De te ontwikkelen oplossing maakt gebruik van data die zich al in de Cloud bevindt;
  2. Er is de behoefte om maximaal te investeren in oplossingen en minimaal in infrastructuur;
  3. Er is de behoefte aan schaalbaarheid van de oplossing, zowel het opschalen als het afschalen. 

 

Voordelen van FME Cloud

Het gebruik van FME Cloud biedt een aantal voordelen:

  • Per direct beschikbare capaciteit: Verkrijg FME Server capaciteit binnen enkele minuten
  • Schaalbaarheid: Pas de FME Server capaciteit aan in enkele muisklikken
  • Dienstbaar: Back-ups, monitoring, security updates, het wordt voor je gedaan
  • Kosten ombuigen: Voorspelbaar kostenmodel (OPEX) met mogelijkheid van betalen naar gebruik 

 

Voorbeelden van het gebruik van FME Cloud

Inzet als snelle experimenteer omgeving

Wil je testen of FME Cloud/Server iets voor je is? Zal je organisatie er baat bij hebben? Je kunt binnen 10 minuten een FME Cloud opzetten en ermee aan de slag zonder de hinder van organisatorische beperkingen. Dit proces is vele malen sneller dan het werkend krijgen van een lokale installatie.

Inzet als tijdelijke omgeving

FME Cloud kan prima worden ingezet voor Ontwikkel-, Test- en Acceptatieomgevingen. Deze omgevingen draaien over het algemeen niet continue. Hierdoor kan het kostenbesparend zijn om gebruik te maken van instanties in de Cloud die aan- en uitgezet kunnen worden.

Ben je ermee klaar? Het verwijderen van de instantie of vervangen door een nieuwe met bijvoorbeeld extra opslagruimte en engines is net zo gemakkelijk.

Inzet als productieomgeving

FME Cloud biedt volop schaalbaarheid. Dat is fijn, immers de capaciteit die een nieuwe oplossing van de infrastructuur vraagt laat zich lastig voorspellen. Doordat de instanties in de Cloud niet alleen aan- en uitgezet kunnen worden maar ook in capaciteit en performance op- en afgeschaald kunnen worden biedt dit een hoge mate van bedrijfszekerheid.

 

Tensing en FME Cloud

Bij Tensing GIS Consultancy zijn wij overtuigd dat Cloud data en Cloud databewerking de toekomst is. Dit is waarom we graag met u in gesprek gaan over het toepassen van deze mooie technologie.

TAGS: ETL, FME

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!