Een slimmere manier om te werken met GIS data!

Het GLP Plaform combineert GIS en Natural Language Processing (NLP). NLP is de technologie voor het begrijpen van gesproken en geschreven taal en vormt de basis voor alle chatbots en digitale assistenten op de markt. Deze NLP toepassingen kunnen tal van taken uitvoeren, zoals het aansturen van lichten, het spelen van muziek en het vinden van het dichtstbijzijnde restaurant. Maar als het gaat om complexe(re) spatial vraagstukken, blijven ze je het antwoord schuldig.

Het GLP Platform biedt wél antwoord op deze spatial vragen door de assistenten te koppelen aan geavanceerde GIS-functionaliteit en jouw data. Gebruikers hoeven geen GIS-specialist te zijn, omdat zij nu kunnen praten met hun data  via de Tensing ArcGIS GLP assistent chatbot widget.

Download de GLP Webinar Recording

Op vrijdag 1 november lanceerden we met een online webinar het Geographic Language Processing (GLP) Platform. Tijdens het webinar geven we een korte demo van de oplossing, bespreken we de voordelen en mogelijke toepassingen en bieden we tips over hoe je met het GLP Platform aan de slag gaat. Download de recording en bekijk het webinar.

Hoe werkt het?

Het GLP-platform werkt samen met Esri's ArcGIS Enterprise ecosysteem.  We ontwikkelen momenteel ook andere open source en cloud-gebaseerde alternatieven. Neem contact met ons op indien je hierover meer informatie wilt.

Het GLP-platform bestaat uit drie componenten, namelijk de Portal for ArcGIS GLP Assistant, de GLP Engine en de NLP-engine. De gebruiker heeft interactie met het hele systeem via de portal voor ArcGIS GLP Assistant chatbot-widget. Deze widget kan worden opgenomen in elke gemaakte web-app in Portal voor ArcGIS. Deze assistent communiceert met de NLP-engine die de intentie van de gebruiker interpreteert en deze in een correcte workflow stuurt. Bovendien kan de assistent markeren, zoomen, functies opvragen en andere geografische interacties uitvoeren binnen een web-app, die allemaal wordt aangedreven door de GLP Engine. De NLP- en GLP-motoren worden beide in jouw omgeving geïnstalleerd, zo blijft ook de data bij jou. 

Hoewel gebruikers momenteel onze Portal voor ArcGIS GLP Assistant-widget inzetten, ontwikkelen we ook toekomstige verbeteringen waarmee je toegang krijgt tot GLP via:

  • chatbots widgets;
  • communicatie-applicaties (d.w.z. Microsoft Teams, Slack, WhatsApp, etc.);
  • spraakgestuurde luidsprekers (d.w.z. Google Home, Alexa, enz.).
We vervangen niet de verschillende standaard AI-assistenten die momenteel op de markt zijn, maar gebruiken deze assistenten en koppelen ze aan geavanceerde GIS-functionaliteit.

Wil je meer weten of met GLP aan de slag? Neem contact met ons op!

 

Ervaar GLP in de online demo omgeving

Ervaar de kracht van GLP aan de hand van onze online demo omgeving. Hierin kun je zonder verdere downloads of verplichtingen met GLP werken.

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy