Hoe werkt het?

Ontdek de kracht van het Planet Object Detection Platform. Hoe het werkt en welke modellen er zijn leggen we graag uit. 

Enkele functies uitgelicht

screenshot_selecterenmenu

Met het Planet Object Detection Platform is het mogelijk om een gebied selecteren binnen Nederland en de viewer te laten analyseren waar en hoeveel er objecten (bijvoorbeeld zonnepanelen) in het gebied aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er enkele andere functionaliteiten zoals:

  • Afstand meten tussen twee punten;
  • Oppervlakte van een gebied meten;
  • Een basiskaart naar voorkeur instellen.

Hoe te starten?

Na het inloggen kan je de verschillende functionaliteiten uitproberen door middel van de volgende knoppen onderaan je scherm:

Knoppen POD

Gebruik de eerste knop voor het selecteren en vinden van zonnepanelen of andere objecten.

Na het selecteren van jouw interessegebied klik je op de ‘Analyze Area of Interest’ knop om de analyse te starten. Er verschijnt een voortgangsbericht en na de voltooide analyse is het resultaat beschikbaar als kaartlaag. Hier is de data ook te downloaden als Shapefile of Excel-bestand.

Interface

Hieronder een inkijk in de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface van de POD-platform.

Screenshot9

 

Ontdek de mogelijkheden

Het POD-platfom maakt gebruik van een deep learning
technologie (artificial intelligence). Dit maakt het mogelijk
om vrijwel ieder object op foto of video aan te
wijzen en hier een getraind algoritme op los te laten.
Benieuwd naar welke objecten de viewer zou kunnen herkennen?
Ontdek de mogelijkheden 

 


Bekijk de functionaliteit per model

 

Demo *no registration required

Freemium *registration required

Premium *registration and payment required

Verschillende achtergrondkaarten

Heb je een specifieke databehoefte waarbij Object Detection uitkomst biedt? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan voor je klaar!
Meet functionaliteit

Gebruik van bookmarks

Weergeven van data alleen demo data

Zoomen naar resultaat alleen demo data

Download resultaat als Excel alleen demo data

Download resultaat als Shapefile alleen demo data

Interesse gebieden selecteren
Analyse op interessegebied
Genereer PDF rapport
Maak gebruik van eigen luchtfoto
Analyseer jouw gewenste object
  Start nu! Registreer! Registreer!

Veelgestelde vragen

Account

Heb ik een account nodig?
Als demo gebruiker heb je geen account nodig. Echter kan je als demo gebruiker geen analyses draaien. Als freemiumgebruiker heb je wel een account nodig en kan je zelf kleine gebieden selecteren om de analyse functionaliteit uit te proberen.  
Hoe maak ik een account aan?

Op de pagina https://labs.tensing.com/register/ heb je de mogelijkheid om een account aanmaken en een wachtwoord in te stellen. 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Op de inlog pagina is het mogelijk om te klikken ‘Forgot password’, vervolgens wordt er een mailtje gestuurd met de mogelijkheid om je wachtwoord aan te passen. 
Wat is het verschil tussen de demo en de freemium versie?
Met de demo versieis het mogelijk om een demo dataset te bekijken. Met de freemium versie is het mogelijk om je eigen interessegebied te selecteren en hier een analyse op te draaien. Het resultaat van de freemium analyse is vervolgens te downloaden als shapefile of excel Als premium gebruiker kunnen grotere gebieden worden geanalyseerd, ook voor andere objecten naast zonnepanelen.  
Ik wil gebruik maken van de premium versie, waar kan ik me daarvoor aanmelden?
De premium dienst wordt afgestemd op de specifieke behoefte van de eindgebruiker (type objecten, gebied, tijdsbestek).  Neem hiervoor contact op met Dominique Goes.

Gebruik viewer

In welk gebied kan ik de Planet Object Detection Viewer gebruiken?
De freemiumviewer kan worden gebruikt binnen Nederland, met de luchtfoto van 2018. Voor het analyseren van een ander gebied of met ander beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met POD-adviseur Dominique Goes.  
Hoe kan ik een analysegebied selecteren in de viewer? 
Na het inloggen kan je inzoomen op een gebied naar keuze. Klik vervolgens op de knop “Draw Area of Interest” om de tekentool te activeren. Je kan nu een gebied selecteren door te klikken op de kaart. Met een dubbelklik wordt de tekentool gedactiveerden de polygoon afgesloten. Om de analyse te starten klik je op “Analyze Area of Interest”.   
Mijn selectie wordt rood en ik kijg “Analysis Area Too Large”. Waarom kan ik geen gebied selecteren?
Als freemiumgebruiker is de grootte van het gebied dat kan worden geanalyseerd beperkt. Wil je grotere gebieden analyseren?  Neem contact op met Dominique Goes. 

Functionaliteit

Ik wil graag een ander object selecteren dan zonnepanelen is dit mogelijk?
Om andere objecten te selecteren moet je gebruik maken van de premium dienst. Meer informatie? Neem contact op met Dominique Goes.
Ik wil mijn eigen beeldmateriaal gebruiken voor object herkenning, is dit mogelijk?
Om eigen luchtfoto’s te gebruiken moet je gebruik maken van de premium dienst. Meer informatie? Neem contact op met Dominique Goes.
Ik wil op de hoogte worden gehouden van nieuwe of verwijderde objecten in mijn regio, is dit mogelijk?
Om verschilbepaling toe te passen tussen luchtfoto’s moet je gebruik maken van de premium dienst. Meer informatie? Neem contact op met Dominique Goes.
Ik wil mijn analyseresultaten graag bewaren, is dit mogelijk?
Als freemium gebruiker kan het analyseresultaat worden gedownload in Excel format of als Shapefile. Premium gebruikers kunnen analyses over grotere gebieden opslaan. 
Ik wil de resulaten over meerdere jaren bekijken, is dit mogelijk? 
Als freemiumgebruiker kan een analyse over de 2018 luchtfoto worden uitgevoerd. Als premium gebruiker is het ook mogelijk om een analyse van 2016 en 2017 te krijgen. In overleg kan meer historische data worden gebruikt.  
Hoe ziet de oplevering van de analyse eruit?
De vorm van de oplevering kan in overleg worden bepaald. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan bestandsformaten zoals Excel, Shapefile, of file geodatabase. Daarnaast kan er een rapport worden opgesteld met statistieken en een samenvatting van de kerngetallen. 
Hoe worden de zonnepanelen herkent?
De analyse wordt uitgevoerd aan de hand van algoritmen die vallen onder DeepDeep Learning algoritmen zijn zelflerend aan de hand van een set met afbeeldingen die als voorbeeld dienen. Het huidige model is getraind met 6.000 ‘trainings-afbeeldingen’.    
Moet ik zelf luchtfoto’s hebben of aankopen voor object herkenning?
Voor de standaard object herkenning hoeven geen foto’s worden aangeschaft, al is het wel mogelijk om eigen foto’s te gebruiken. 

Overige vragen?

Overige vragen

Indien je andere vragen hebt, voel je vrij contact met ons op te nemen.

- Als het een technische vraag betreft kun je het beste contact opnemen via geoai@tensing.com.

- Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van object detection en de premium versie, neem dan contact op met Dominique Goes

Ervaar Planet Object Detection zelf!

Om jou kennis te laten maken met de viewer hebben we een demo omgeving ingericht. Zo krijg je op laagdrempelige wijze een goed beeld van de oplossing en de werking ervan. Deze demo is ingericht op het herkennen van zonnepanelen.