Ontdek de mogelijkheden

Ontdek de kracht van het Planet Object Detection Platform en profiteer van de voordelen. Graag nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden. De objecten die herkend kunnen worden verzamelen we in een objectenbibliotheek, een set aan mogelijkheden die continu in ontwikkeling is.

Op dit moment is het mogelijk om binnen het platform zonnepanelen te herkennen. Deze worden vervolgens in de viewer als laag toegevoegd. De achterliggende data is beschikbaar als download in Shapefile en Excel en geeft ook de oppervlakte, locatie- en adresgegevens.

Eén van de objecten waar we momenteel aan werken zijn gebouwen, uitbouwen en schuurtjes. Hierbij detecteren we ook de verschillen tussen verschillende opname momenten.

Ook ondersteunt het platform video, bijvoorbeeld beelden van een dashcam. Denk hierbij aan auto's, verkeersborden, viaducten, afval en bomen.

Eén van de objecten waar we momenteel aan werken zijn dakobjecten, zoals dakkapellen of dakterrassen. Voor overheden verandert de regelgeving omtrent vergunningen voor oa. dakkapellen regelmatig. Daarom is het interessant mutaties van dakobjecten goed bij te kunnen houden.

Eén van de objecten waar we momenteel aan werken is het herkennen van voertuigen. Zo kan herkend worden hoeveel auto’s op welk moment geparkeerd staan en of deze bijvoorbeeld boven een ondergrondse leiding staan.

De mogelijkheden van het platform zijn enorm. We ontwikkelen de objectenbibliotheek van de viewer continu. Deel jouw behoefte met ons en wij gaan aan de slag!

 • Zonnepanelen

  Detecteer zonnepanelen

 • Gebouwen en uitbouw

  Ontdek nieuwe en bestaande bebouwing

 • Video Object herkenning

  Objectherkenning op basis van video.

 • Dakobjecten

  Ontdek dakkapellen en meer

 • Voertuigen

  Detecteer voeruigen

 • Jouw object?

  Deel jouw objectbehoefte!

De potentie van Planet Object Detection

De hoeveelheid beschikbare beelden van de buitenruimte groeit razendsnel - van satellietfoto’s en ingevlogen luchtfoto’s tot foto’s en video's gemaakt met een dashcam of smartphone. Al dit beeldmateriaal bevat informatie over fysieke objecten. Bijvoorbeeld waar deze objecten zich bevinden op een bepaald moment. Tensing heeft de techniek in huis om deze objecten te herkennen op basis van Artificial Intelligence (AI) en hiermee werkprocessen te ondersteunen.

Op de website van het platform laten we zien hoe krachtig AI kan zijn voor jouw data. Op basis van een relatief kleine dataset van 6.000 afbeeldingen hebben we hier een algoritme draaien dat zonnepanelen herkent uit luchtfoto’s. De resultaten zijn vervolgens beschikbaar op een interactieve kaart en als download in Excel of Shapefile formaat.  

Ervaar Planet Object Detection zelf!

Om jou kennis te laten maken met de viewer hebben we een demo omgeving ingericht. Zo krijg je op laagdrempelige wijze een goed beeld van de oplossing en de werking ervan. Deze demo is ingericht op het herkennen van zonnepanelen..