Hang Yu

FME Technology Specialist

Ik kom uit Changchun, een grote stad in het noordoosten van China. In 2008 ben ik naar Nederland gekomen voor mijn masterstudie Geomatics aan de TU Delft.

Elke gegevensbron heeft zijn eigen karakter en schoonheid

De twee studiejaren waren intensief, maar echt de moeite waard. Geomatics kun je vertalen als 'geo-informatica', maar met focus op de gebouwde omgeving. De studie heeft betrekking op bijna alles rond Geo-informatie; van data-acquisitie, verwerking tot dataopslag. Het heeft mij geholpen om een volledig beeld te vormen van Geo-informatie en de mogelijkheden.

Geo-informatie omvat een breed scala aan data; satellietbeelden, radarsignalen, luchtfoto's, LIDAR data, GPS-gegevens, vector data etc. Elke gegevensbron heeft zijn eigen karakter en schoonheid. De kennis en achtergrond van de informatietechnologie geeft mij de vrijheid om de beste oplossing te kiezen voor elk vraagstuk.

Carrière

Na mijn studie ben ik bij NEO aan de slag gegaan. In de vijf jaar bij NEO heb ik veel kunnen participeren in onderzoek- en ontwikkelingsprojecten. Dit heeft mijn kennis in processing chain development, processing chain automation, product design en ontwikkeling verdiept en verbreed. In staat zijn om met succes een oplossing te bouwen vanaf nul, heeft me veel vertrouwen gegeven. Tegelijkertijd voelt het goed om de klant te helpen om een probleem op te lossen of om de efficiëntie te verbeteren.

Tijdens mijn werk heb ik een uitgebreide hands-on ervaring opgedaan met Nederlandse data, zoals de BGT, BAG, GBKN, AAN, AHN etc. En heb ik eveneens praktijkervaring opgedaan met FME, ArcGIS, SQL, Python, image processing software, open source data en tools.

Ik probeer graag de wijze van gebruik van Geo-informatie bij klanten te begrijpen en ik ben blij te kunnen helpen bij het oplossen van vraagstukken.

De schoonheid van de Chinese karakters

In mijn vrije tijd houd ik van de schoonheid van de Chinese karakters, van de flow van elke tekening. Kalligrafie vereist veel instrumenten en speciaal papier. Ik ben in het gelukkige bezit van een 'ready to go' toolset. Eenmaal per jaar reis ik naar China om mijn familie en vrienden te ontmoeten. Chinese thee is ook één van mijn hobby's.

Expertise en goede sfeer binnen Tensing

Ik houd van de sfeer binnen Tensing. Het hebben van collega's met verschillende, maar een sterke expertise, is een uitstekende gelegenheid om van elkaar te leren.

 

Esri Certified Professional
FME Certified Professional

Elke gegevensbron heeft zijn eigen karakter en schoonheid. De kennis en achtergrond van de informatietechnologie geeft mij de vrijheid om de beste oplossing te kiezen voor elk vraagstuk.

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2022 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy