Maarten Baas

Esri Technology Specialist

Als mens ben ik nieuwsgierig en dat treft, want nog nooit hadden we toegang tot zoveel informatie als nu. Alle grote filosofen en wetenschappers uit vergane tijden hadden minder input dan wij momenteel. Een fascinerende gedachte! Maar hoe gaan we met die hoeveelheid data om? In onze maatschappij is deze gethematiseerd. Biologen bestuderen de natuur, bouwkundigen de stad en economen de economie. In de praktijk blijkt deze scheiding toch wat lastiger. Wat als er een bijzondere vogel op een kantoor gaat broeden? En wat is het effect van een varkensstal op de huizenprijzen in de buurt? Deze thema-overschrijdende vragen, vragen om een thema-overschrijdend antwoord. En dat is wat geo-informatie kan bieden!

Carrière

Na mijn middelbare school heb ik gekozen voor de BSc-studie Internationaal Land- en Waterbeheer in Wageningen. Hier leerde ik de interdisciplinaire kant van de praktijk kennen en het verbindende potentieel van GIS. Hierop besloot ik de MSc Geo-Information Sciences aan dezelfde universiteit te volgen om mij het vak van geo-informaticus eigen te maken. Na mijn studie heb ik de verschillende kanten van het vakgebied leren kennen bij diverse opdrachtgevers. Ik heb ervaring opgedaan in de adviserende rol, de gebruikersrol en als applicatiebeheerder. In deze laatste rol voelde ik me meer en meer aangetrokken tot het ICT-gedeelte van geo-ICT. De stap naar Tensing heb ik in augustus 2017 gemaakt. Het vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Tensing en persoonlijke ontwikkeling wordt verwacht en aangemoedigd. Dat bevalt mij enorm en past ook bij het vakgebied.

Natuur

Alhoewel ik tijdens mijn werkzaamheden vaak binnen ben, ga ik in mijn vrije tijd graag de natuur in en dan houd ik mijn oren en ogen extra gespitst om zoogdieren te spotten. Niets zo rustgevend als een bever die voorbij zijn burcht zwemt of een das die zijn avondrondje maakt. En mocht je ze niet zien, dan zit het landschap in Nederland zo vol met verhalen dat je je niet hoeft te vervelen. Je moet de verhalen alleen wel weten te vinden, maar dat is voor een geo-ICT’er gelukkig geen probleem. 

Thema-overschrijdende vragen, vragen om een thema-overschrijdend antwoord. En dat is wat geo-informatie kan bieden!

Maarten Baas

Maarten Baas

MBaas@tensing.com

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2022 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy