Menno Schepel

Esri Technology Specialist

Sinds oktober 2015 ben ik, Menno Schepel (1967), als Senior GIS Consultant in dienst bij Tensing GIS Consultancy B.V. Mijn eerste kennismaking met Tensing is echter van een veel eerdere datum toen mijn toenmalige werkgever (Adogis) in 2001 werd overgenomen door Tensing (toen nog Tensing/SKS). Al met al ben ik nu bijna 20 jaar werkzaam in de Geo ICT waarvan in totaal ruim 5 jaar bij Tensing.

Brede nationale en internationale ervaring met GIS projecten

Na vier jaar bij Tensing SKS / Adogis werkzaam te zijn geweest als GIS Consultant ben ik naar Spanje geëmigreerd waar ik ruim 12 jaar voor verschillende (Geo) ICT bedrijven werkzaam ben geweest als GIS specialist en projectleider. Daarbij lag de nadruk op projecten voor lokale en regionale overheden. Onder andere heb ik gedurende deze periode gewerkt bij Gedas, T-Systems en als laatste bij Telespazio. Voor deze laatste werkgever ben ik voor langere tijd uitgezonden geweest naar Zuid-Amerika waar ik werkzaam was in een aantal grote projecten gericht op de modernisatie van nationale kadastrale instituten en de daarmee samenhangende werkprocessen.

Na mijn terugkomst in Nederland begin 2014 ben ik - alvorens bij Tensing in dienst te treden - werkzaam geweest als technisch Applicatiebeheerder Geo bij Rijkswaterstaat met als verantwoordelijkheden zowel de Open Source Geo stack als de Geo ICT-toepassingen gebaseerd op Esri en FME zoals die in gebruik zijn bij Rijkswaterstaat.

Als Senior GIS Consultant bij Tensing houd ik mij bezig met advies en implementatie van oplossingen op basis van zowel het Esri (ArcGIS) als het Safe Software (FME) platform. Daarnaast adviseer ik over het inrichten en uitvoeren van applicatiebeheer processen. Mijn brede ervaring met een grote verscheidenheid aan GIS-programmatuur en GIS-projecten in een nationale en internationale context komt goed van pas bij het adviseren van klanten over mogelijke oplossingen en toepassingen. 

Digital humanitarian

Naast al het nuttige dat ik voor Tensing doe, probeer ik zo veel mogelijk tijd met mijn familie door te brengen. Als er dan nog tijd over is geniet ik er van om met mijn klassieke auto, een “snoek” uit 1972, bezig te zijn en zo mogelijk een rondje in te rijden. Ook probeer ik tijd vrij te maken om me in te zetten als digital humanitarian bij initiatieven als de Standby Task Force (SBTF) of het Humanitarian OpenStreetmap Team (HOT) die in actie komen om Geo data beschikbaar te stellen bij natuurrampen en andere calamiteiten.

Mijn brede ervaring met een grote verscheidenheid aan GIS-programmatuur en GIS-projecten in een nationale en internationale context komt goed van pas bij het adviseren van klanten over mogelijke oplossingen en toepassingen.

Menno Schepel

Menno Schepel

MSchepel@tensing.com

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2022 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy