Merwin Rook

GIS Consultant

Na de MAVO, HAVO, een HBO propedeuse en de Bachelor Sociale Geografie en Planologie in Amsterdam heb ik de Master Geomatics in Delft afgerond. Vervolgens ben ik gaan werken in 3D laser scanning. Laser scanning is een surveying techniek om de omgeving 3D in kaart te brengen. Al snel kwam ik erachter dat voor mij de meeste mogelijkheden in de IT liggen. Een overstap naar Tensing was daarom snel gemaakt: Tensing wilde investeren in mijn kennis en kunde.

3D GIS

Ruimtelijke informatie is mijn passie: alles wat een X, Y (en bij voorkeur een Z) coördinaat heeft, trekt mijn aandacht. Denk hierbij aan 3D GIS en 3D visualisatie, BIM en 3D laser scanning. Momenteel ben ik werkzaam als GIS consultant op Schiphol. Hier werk ik aan een API voor (3D) indoor wayfinding. Op Schiphol heb ik de rol van developer, waarin ik agile/scrum werk in een Linux omgeving met open source tools.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd lees ik graag en veel. Mijn interesses zijn breed en veranderen snel als de seizoenen. Naast alles met 3D vind ik (precisie) landbouw erg interessant, ik hoop mij hier in de toekomst dan ook op toe te kunnen leggen. 

Esri Certified Professional

Ruimtelijke informatie is mijn passie: alles wat een X, Y (en bij voorkeur een Z) coördinaat heeft, trekt mijn aandacht.

Merwin Rook

Merwin Rook

MRook@tensing.com

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy