Nebras Salheb

FME Technology Specialist

Hallo daar, ik ben Nebras Salheb ik kom oorspronkelijk uit Syrië. Sinds 2014 mag ik gelukkig Nederland mijn thuis noemen, en sinds 1 april 2021 kan ik met trots zeggen dat ik deel uitmaak van het Tensing team als GIS consultant.

Het verhaal voor Tensing
Mijn passie voor GIS komt voort uit mijn geloof in het vermogen van data om onze gebouwde omgeving te verbeteren, daarom wilde ik na het afronden van mijn bachelor Architectural engineering in Syrië mijn postdoctorale studie op dit gebied voortzetten.

In 2014 ontving ik een beurs om een postdoctoraal diploma in Urban management te doen aan de Erasmus Universiteit waarin GIS het belangrijkste instrument was om onze steden te analyseren en te verbeteren. Later vervolgde ik mijn master Geomatics of the built environment aan de TU Delft. Waarbij ik heb gewerkt aan de integratie tussen GIS en BIM en Semantische stadsmodellen en het gebruik van GIS om verschillende fenomenen in de gebouwde omgeving te simuleren zoals netwerkanalyse, energiedistributie, detectie van luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Mijn afstuderen heb ik gedaan bij de Gemeente Rotterdam waarbij ik de kans kreeg om de concepten die ik geleerd had in mijn masterstudie toe te passen op vraagstukken uit de praktijk zoals integratie van verschillende datamodellen en het maken van GIS toepassingen om de burgers van Rotterdam te helpen. Later ben ik bij RoyalHaskoningDHV aan de slag gegaan als parametrisch ontwerpontwikkelaar totdat ik de kans kreeg om bij tensing aan de slag te gaan.

Vrije tijd
Ik hou van buitenactiviteiten zoals kamperen, wandelen en kajakken. Ik ben ook gepassioneerd door gezond koken, voeding en sport. Maar het belangrijkste voor mij is mijn grote familie .Zo ver van hen vandaan wonen betekent dat video chatten ook een groot deel van mijn vrije tijd is geworden. 

Waarom Tensing? 
Wat mij aansprak aan tensing is de focus en ambitie om te groeien en te verbeteren in de GIS-wereld, en aangezien tensing de som is van haar team investeert het echt in jou zodat jij en Tensing samen kunnen groeien.

Kijk altijd naar de toekomst en pas je aan veranderingen aan, want verandering is het enige dat constant is.

Nebras Salheb

Nebras Salheb

nsalheb@tensing.com