Sietske Tjalma

GIS Consultant

Ik ben Sietske Tjalma. Sinds december 2018 werk ik bij Tensing als GIS-consultant. Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met GIS vind ik het een uitdaging om na te denken hoe we de enorme hoeveelheid geografische data kunnen gebruiken in nuttige, bruikbare, leuke en vernieuwende analyses en visualisaties.

Ik heb gestudeerd in Utrecht, waar ik ben begonnen met een bachelor Sociale Geografie en Planologie. Tijdens deze opleiding heb ik kennis gemaakt met GIS en het nut van geografische analyses. Ik vond het verfrissend om de wereld om me heen beter te kunnen begrijpen aan de hand van data. Ik ben daarom vervolgens de master Geographic Information Management en Applications (GIMA) gaan doen. Tijdens deze master heb ik stage gelopen bij een duurzaam adviesbureau met de focus op ruimtelijke ontwikkeling. Hier hield ik me bezig met het voorspellen van de beste locaties voor zonnepanelen en laadpalen voor elektrisch vervoer. Na mijn studie volgde ik een Traineeship bij Rijkswaterstaat , hier maakte ik kennis met het werkveld van de organisatie, zowel binnen als buiten het vakgebied van Geo-ICT.

Ik wil me graag verder specialiseren en ontwikkelen op het gebied van GIS, daarom heb ik voor Tensing gekozen. Ik krijg hier de mogelijkheid om verder te leren en me te certificeren. Daarnaast is samenwerken met mensen die, net als ik, een passie hebben voor Geo-Informatie iets wat me enorm aanspreekt bij Tensing.

In mijn vrije tijd sport ik graag in de buitenlucht, het gevoel van de wind langs mijn hoofd vind ik heerlijk. Als het waait ben ik met mijn kitesurf-set te vinden op het strand of bij het IJsselmeer en als het niet waait ga ik graag op pad met mijn racefiets.  

Ik vind het een uitdaging om de enorme hoeveelheid geografische data te gebruiken in nuttige, bruikbare, leuke en vernieuwende analyses en visualisaties.

Sietske Tjalma-1

Sietske Tjalma

STjalma@tensing.com

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy