Vera Karas

Managing Delivery Lead

Ik ben in januari 2020 gestart bij Tensing als Delivery Lead. Hierbij heb ik de verantwoordelijkheid over de projectportefeuille binnen Tensing. Met een focus op continue verbetering van onze dienstverlening optimaliseer ik onze processen en klantcommunicatie. Daarnaast treed ik op als een agile coach en projectmanagementexpert.  Ik ondersteun het Tensing-team bij het adopteren van een agile manier van werken om zo naadloos te kunnen integreren in de (agile) projectteams van de klant.

Achtergrond
Hoewel ik graag focus leg op Project Management en Agile Transformation, heb ik een sterke achtergrond in GIS. Nadat ik afstudeerde met M.Sc. in Geomatics (Helsinki University of Technology, Finland), behaalde ik mijn Ph.D. in de Geospatial Science van de Universiteit van Nottingham, VK).

Hierbij werkte ik nauw samen met hulpdiensten uit Finland, het Verenigd Koninkrijk en België bij de toepassing van geospatiale technologieën bij rampenvoorspelling en -beheer. Als projectmanager en agile coach heb ik verschillende internationale, vaak verspreide, multidisciplinaire teams ondersteund met behulp van PRINCE2, Agile, SAFe en ITIL methodologieën.

Communicatie, communicatie, communicatie
Ik geloof dat soft skills in de huidige, snel evoluerende wereld net zo belangrijk zijn als technologische kennis. In sommige situaties spelen ze zelfs een cruciale rol bij het bereiken van succes. Anderen helpen om effectieve communicatoren, teamspelers te zijn en de gewenste resultaten van hoge kwaliteit te bereiken, is iets waar mijn passie ligt. ik ga uitdagingen niet uit de weg en sta altijd open om nieuwe dingen te leren en nieuwe professionele en interpersoonlijke vaardigheden te verwerven.

The sky is the limit
Ik houd ervan mijn horizon te verbreden en nieuwe avonturen te beleven, ook in mijn persoonlijke leven. Ik ben een gepassioneerd reiziger en geniet van het buitenleven. Net voordat ik bij Tensing kwam, nam ik een sabbatical en maakte een zeilreis over de Middellandse Zee, reisde door Australië, ontspande ik op de prachtige eilanden van Fiji en maakte een onvergetelijke reis langs de westkust van de Verenigde Staten.

Momenteel houd ik me bezig met hardlopen en yoga, maar nog niet zo lang geleden deed ik ook aan klimmen, wildwaterkajakken en speleologie.

Waarom Tensing?
Werken bij Tensing geeft me een unieke kans om beide te doen, me concentreren op agile transformaties en projectmanagement en tegelijkertijd contact te houden met geospatiale informatie en kaarten, iets waar ik mijn hele leven al door gefascineerd ben.

Certificaten:
PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner, Scrum Master Certified (Scrum Alliance, PMP (Project Management Professional), Leading SAFe (Scaled Agile Framework)

Communicatie en teamwork zijn de sleutel tot succes. Bij Tensing werken we nauw samen met onze klanten om hun tevredenheid te maximaliseren.