Xander den Duijn

Entrepreneurial Consultant

Hallo allemaal! Mijn naam is Xander en vanaf begin april 2018 kan ik met trots zeggen deel uit te maken van het Tensing team als GIS Consultant. Ik hoop met mijn opgedane kennis en ervaring, maar vooral met mijn passie en enthousiasme, het team te versterken en ondersteunen in de zoektocht naar de meest geschikte oplossing voor geo-gerelateerde vraagstukken.

Van jongs af aan was ik overtuigd van een toekomst in de wereld van techniek. Om deze reden was de keuze voor de TU Delft dan ook niet moeilijk. Hier heb ik een bachelor Bouwkunde en master Geomatics for the Built Environment gedaan.

Mijn eerste echte ervaring als consultant heb ik opgedaan na het behalen van mijn bachelor diploma bij een bedrijf dat zich bezig hield met de verkoop van zonnepanelen. In diezelfde periode ben ik samen met twee medestudenten van de TU Delft een ontwerp- en adviesbureau gestart. In de daarop volgende jaren heb ik mij in de master Geomatics gespecialiseerd in het gebruik van verschillende technieken en processen van geografische data; acquisitie, analyse, management, en visualisatie.

Mijn MSc. thesis onderzoek deed ik bij de Gemeente Rotterdam. Hier onderzocht ik het gebruik van kabel- en leidingdata als onderdeel van de CityGML standaard. De ontwikkelde methode beschrijft een automatisch beheer-/updateproces waarin kabel- en leidingdata vanuit een database wordt vertaald naar CityGML.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Sporten is voor mij een uitlaatklep en levert mij over het algemeen meer energie op dan dat het mij kost. Ik heb mijn middagen, avonden en weekenden van kleins af aan voornamelijk besteed aan tennis en hockey. De laatste jaren heb ik dit echter op een iets lager pitje gezet, wat overigens niet betekent dat ik minder ben gaan sporten. Momenteel besteed ik mijn vrije tijd aan fitness, (obstacle) running en kickboksen.

FME Certified Professional

Van jongs af aan was ik overtuigd van een toekomst in de wereld van techniek.

Xander den Duijn

Xander den Duijn

XdenDuijn@tensing.com