ArcGIS als zenuwcentrum voor de 112 meldkamer

Tensing

Op Esri GIS Conferentie & Tech 2020 vertelde Tensing op uitnodiging van Esri Nederland over de belangrijke rol die geografische informatie inneemt bij het verzorgen van onze dagelijkse veiligheid. Dennis Vedder, business development manager bij Tensing, toonde onder andere hoe het Esri ArcGIS platform de 112 Meldkamer realtime ruimtelijk inzicht biedt bij incidenten. ArcGIS activeert en coördineert hierbij ook Burgernet-acties.

In dit artikel vind je de recording van de presentatie van Dennis. Hierin wordt duidelijk hoe een door Tensing ontwikkelde applicatie de meldkamer helpt om burgers in een specifiek gebied op te roepen om uit te kijken naar personen of voertuigen. Dennis gaat in hoe de applicatie in samenwerking met de centralisten tot stand is gekomen. Ook vertelt hij hoe de applicatie werkt en welke technologieën hierbij komen kijken, zodat Burgernet-acties effectief worden gecoördineerd.

Webinar 112 Meldkamer 1 (NL)

het Belang van geografische informatie voor de 112 meldkamer

Tensing is erg actief als het gaat om geografische informatie binnen het domein openbare orde en veiligheid. Hierbij mogen wij diverse veiligheidsregio’s en de 112 meldkamers bedienen. Doordat wij in nauw contact staan met de operatie achter deze veiligheidsorganisaties, weten wij wat er speelt en waar de behoeften van de centralist en de hulpdiensten liggen. Vanuit die behoeften hebben wij de CCR 360 (Command & Control Room 360) applicatie ontwikkeld.

GIS 112 meldkamer
De CCR 360 applicatie zorgt ervoor dat de centralist beschikt over een common central picture, een actueel overzicht van de locatie van de diverse hulpdiensten ten aanzien van een gemeld incident. Onmisbaar in het managen van incidenten en het bewaren van overzicht. Het onderliggende Esri Enterprise platform leidt dit in goede banen via een complex netwerk van gekoppelde applicaties. Dit vormt tevens de basis onder de activatie en monitoring van het Burgernet. Maar bijvoorbeeld ook de coördinatie van mobiele intensive cares in Nederland voor het vervoer van Covid-19 patiënten van en naar ziekenhuizen wordt hiermee georganiseerd.

Kijktip! 

Onder onderstaande button vind je de recording waarin Dennis ingaat op al de hierboven genoemde toepassingen. Ooklaat hij zien hoe ruimtelijk inzicht dagelijks een levensreddende rol kan spelen endemonstreert hij een Burgernet-actie (en het proces erachter). Webinar 112 Meldkamer 2 (NL)

Dennis is sinds 2019 business development manager bij Tensing. Hij vormt de brug tussen de GIS- en databehoeften van organisaties en de GIS-specialisten en slimme oplossingen van Tensing. Wil je meer weten over wat wij doen binnen de veiligheidsregio’s? Neem dan contact op met Dennis.

Of wil je eens van gedachten wisselen over jouw specifieke GIS behoefte? Plan dan hieronder een adviesgesprek.

Plan een adviesgesprek

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!