Esri IMGIS 2024: ons programma

Jelmer Akkerman

Business Line Director

De Esri International Infrastructure Management & GIS Conference (IMGIS) is hét moment voor internationale kennisdeling over de rol van Geografische Informatiesystemen (GIS) in het beheer van infrastructurele assets. Tensing helpt meerdere organisaties om het maximale uit assetdata te halen met behulp van hun GIS. Tijdens de IMGIS van 2024 in Frankfurt delen we deze kennis tijdens een drietal presentaties. In deze blog lees je een korte beschrijving van de projecten waarover wij je graag meer vertellen in Frankfurt.

Tennet: ontwikkeling Esri Utility Network datamodel

TenneT beheert 24.500 kilometer aan hoogspanningsnetwerk in Nederland en grote delen van Duitsland. TenneT wil haar huidige assetmanagementsystemen vervangen door het Esri Utility Network. Tijdens de presentatie op de IMGIS gaan we uitgebreid in op de ontwikkeling van het datamodel en een aantal andere uitdagingen die tijdens dit project spelen, zoals de aansluiting op de CIM-standaard en de inzet van 3D.

Gepresenteerd door: Markus Pitteroff (TenneT) en Jan Creupelandt (Tensing).

Ontwikkeling Esri Utility Network Datamodel

NS Stations: Geospatial Digital Twin Utrecht Centraal

NS Stations is een dochteronderneming van de NS en is verantwoordelijk voor het onderhoud en de ontwikkeling van alle treinstations. Een samengesteld team van NS Stations en Tensing heeft een digital twin gemaakt van Utrecht Centraal.

Het model in het GIS maakt gebruik van meer dan 540 dronebeelden en 20 miljard LIDAR-datapunten! Het systeem wordt realtime gevoed vanuit IoT-sensoren in liften en roltrappen. Een project vol innovatie, dus! Tijdens onze IMGIS presentatie hoor je alle details!

Gepresenteerd door: Remco Bunder en Jean Kuiltjes (NS Stations) en Dave Laurier (Tensing).

Geospatial Digital Twin Utrecht Centraal

HHNK: inzet Utility Network voor afvalwaterprocessen

HHNK is het waterschap voor het noordelijke deel van de provincie Noord-Holland in Nederland. Een van de taken van de organisatie is het beheren van het afvalwaterzuiveringsnetwerk dat 1,4 miljoen inwoners bedient. HHNK schakelt Tensing in als erkend ESRI Utility Network Specialist om samen de meerwaarde van de inzet van het Utility Network voor afvalwaterprocessen te onderzoeken.

Gepresenteerd door: Gijsbert Wind (HHNK) en Jelmer Akkerman (Tensing).

Inzet Utility Network voor Afvalwaterprocessen

Datakwaliteit en datamigratie voor Utility Network-implementaties

Een hoge datakwaliteit is een belangrijke succesfactor in Utility Network (UN) projecten. Tensing heeft ruime ervaring met datamigratieprojecten voor het UN. In onze partnerpresentatie delen we onze ervaringen uit deze projecten. We bespreken onze strategie voor het verbeteren van de datakwaliteit die is toegepast voor succesvolle UN-implementaties in verschillende branches. Op basis van deze best practices laten we zien hoe je maximale waarde uit je data haalt!

Gepresenteerd door: Jan Creupelandt (Tensing) en Jelmer Akkerman (Tensing).

IMGIS_presentation_jan-en-Jelmer-[NL]-3

Kennisdeling zit in ons DNA

Tensing geeft de 3 van de 4 presentaties op de IMGIS samen met onze klanten. Wij versterken graag teams van onze klanten met onze specialistische kennis van het Esri Utility Network. Ben je benieuwd naar onze projecten op gebied van het UN? Bekijk dan onze best practices voor aansprekende voorbeelden! 

We zien je op de Esri IMGIS 2024!

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!