Floating license vs Fixed license

Martin Koch

Geospatial Evangelist | FME Certified Professional | FME Flow Certified Professional

FME Form licenties zijn in twee varianten verkrijgbaar: floating en fixed. Bij een fixed licentie is FME Form op één computer geïnstalleerd en gelicentieerd. Het programma is dan alleen op die computer te gebruiken. Met een floating licentie kan FME Form gebruikt worden door iedereen die toegang heeft tot de centrale licentie server. In deze blog help ik je bij het maken van de keuze tussen een floating en fixed licentie.

Wat zijn de voordelen van een floating licentie?

Meerdere medewerkers binnen je organisatie kunnen gebruik maken van FME Form. Het aantal medewerkers dat tegelijk in FME kan werken hangt af van het aantal aangeschafte licenties.  

Wat zijn de nadelen van een floating licentie?

FME Form is alleen binnen je kantoornetwerk of via een VPN-verbinding te gebruiken.

De prijs voor een floating licentie is hoger dan voor een fixed licentie.

Wat is het voordeel van een fixed licentie?

Een fixed licentie werkt ook zonder een verbinding naar je eigen kantoornetwerk. Dat is een voordeel als je veel thuiswerkt.

Wat is het nadeel van een fixed licentie?

De FME licentie is gekoppeld aan één specifieke computer. Wil je FME gebruiken op een andere computer, dan moet je FME verwijderen van de computer waarop het programma is geïnstalleerd, om vervolgens een licentie-file aan te vragen voor een andere computer.

Wat is de beste keuze voor mij?

Een floating licentie is voor vrijwel iedereen de beste keuze. De enige uitzondering die ik kan bedenken is dat je ZZP’er bent en altijd remote werkt.

Bezoek onze FME Form pagina om direct een licentie aan te schaffen!

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!