FME Trainingen User Conference 2023

Martin Koch

Geospatial Evangelist | FME Certified Professional | FME Flow Certified Professional

Tensing is Gold Sponsor van de FME User Conference 2023 in Bonn. Speciaal voor deze gelegenheid geven we daarom drie unieke FME trainingen voor de ervaren gebruiker. In deze blog lees je een korte beschrijving van deze drie trainingen.

Training 1: Advanced Automations in FME Flow

FME Trainer Leo Hendrikx gaat samen met jou aan de slag met een relatief nieuwe functionaliteit in FME: Automation Apps. Met deze functionaliteit kun je een Flow App maken waarmee je handmatig automations kunt starten. Op basis van parameters die je zelf instelt kun je vervolgens met deze Flow App zelfs de meest complexe workflows handmatig instarten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Advanced Automations in FME Flow NL

Over FME Trainer: Leo Hendrikx

Leo Hendrikx is een ervaren en enthousiaste GEO Data Analist die graag in 'datapuzzels' duikt. Het FME platform, waarmee hij geografische processen ontwikkelt en onderhoudt, loopt als een rode draad door zijn carrière. Leo vindt het leuk om zijn kennis te delen met cursisten en collega’s: “je krijgt tijdens trainingen de mogelijkheid om bij verschillende organisaties mee te denken over hun dataintegratie toepassingen. Daarom vind ik het leuk om FME Trainer te zijn.”

Training 2: Advanced Attribute Handling

Het omgaan met attributen is dagelijkse kost voor een FME gebruiker. Het instellen, bewerken en gebruiken van attributen gebeurt in het merendeel van de workspaces. FME Trainer David Eagle laat je zien hoe je zeer geavanceerde mogelijkheden met attributen benut. Hij leert je hoe je attributen opbouwt, voorwaardelijke waarden gebruikt en hoe je met lijsten werkt. Na deze training weet je hoe je attributen kunt maken die je data bewerken op een manier die aansluit bij jouw wensen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Advanced Attribute Handling NL

Over FME Trainer: David Eagle

David Eagle is een echte FME-veteraan. Hij leerde FME kennen toen hij voor een ingenieursbureau werkte in 2000. FME anno 2000 had nog geen gebruikersinterface, de workbench was in die tijd een nieuwe innovatie, maar toch veranderde het Davids manier van werken met data van de ene op de andere dag. De ontdekking van FME was een keerpunt in zijn carrière.

David heeft in zijn carrière verschillende rollen vervuld: hij heeft gewerkt op de support desk, als trainer en als pre-sales consultant. Hij heeft zich zowel gericht op services als op sales en is manager geweest. Vandaag de dag combineert hij al deze bezigheden in zijn rol als Manager Service Delivery bij Tensing UK.

David heeft 16 jaar ervaring als FME Trainer. In 2007 gaf hij zijn eerste FME Training. David werd één van de eerste gecertificeerde trainers na de lancering van Safe Software’s certificeringsprogramma. Vanaf geeft hij consequent 30 trainingen per jaar over zowel FME Form als FME Flow. Deze focus op FME Training heeft hem een special recognition award van Safe Software opgeleverd.

Training 3: Efficiente authoring FME Form

FME Form gebruik je om tijd te besparen. Daarom hebben we recent een aantal features toegevoegd waarmee je efficiëntere workspaces kunt maken in FME Form. FME Trainer Simon Green geeft je tips en tricks voor snel wegschrijven van gegevens, waaronder feature caching, gedeeltelijke runs, visual preview, data-aware transformer dialogs. Tot slot komen ook de nieuwe workspace comparison en merge aan bod.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Efficient Authoring met FME Form NL

Over FME Trainer: Simon Green

Simon Green is een doorgewinterde GIS- en dataprofessional met meer dan twintig jaar ervaring. Hij is een fanatieke FME gebruiker sinds 2010. Simon gelooft in datakwaliteit, efficiënt databeheer, gedegen analyse en data lifecycle management. Voor hem is FME het middel waarmee hij zijn datafilosofie waar maakt.

Deze jarenlange toewijding hebben er onvermijdelijk toe geleid dat Simon een gecertificeerde FME Trainer is geworden. Hij is één van de meest productieve en gerespecteerde FME Trainers in het Verenigd Koninkrijk. Hij geeft meer dan twintig cursussen per jaar. Tijdens zijn trainingen combineert hij zijn jarenlange ervaring met een persoonlijke benadering. Simon gaat altijd de dialoog aan met zijn cursisten, omdat hij ervan overtuigd is dat iedere training op maat aangepast moet worden aan zijn deelnemers.

Tensing is ook op woensdag 6 en donderdag 7 september actief tijdens de User Conference. Meer informatie over de presentaties die we geven vind je in onze blog over het FME User Conference programma voor 2023!

We spreken je graag in Bonn. Tot dan!

TAGS: FME, fme-training

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!