Informatie bij Heijmans snel beschikbaar door mobiele data inwinning

Tensing

Onze opdrachtgevers écht verder helpen. Dat is waar we bij Tensing iedere dag voor gaan. Toch klinkt dat waarschijnlijk nog behoorlijk vaag. Daarom zijn we met de camera op pad gegaan. Hier zagen we één van onze oplossingen live in actie. Uiteraard vroegen we onze klant, in dit geval Heijmans, om een reactie op het proces én het resultaat.

HubSpot Video

Tensing heeft veel expertise in huis en heeft dat op een goede manier weten in te zetten in dit project. Ook de kennisdeling en kennisborging binnen Heijmans is goed geregeld.

Annemieke Vogel, GIS Adviseur bij Heijmans Infra

Door handelingen die voorheen tijdsintensief waren nu geautomatiseerd te verwerken, hebben we een bestaand proces van Heijmans geoptimaliseerd. Hierdoor is informatie sneller beschikbaar voor alle betrokkenen. Dat noemen wij informatie innovatie.

De uitdaging

In dit project was het onze uitdaging om het proces van nieuwe belijningen op asfalt te optimaliseren. Voordat de ontwikkelde app er was, kwam hier veel hand- en papierwerk bij kijken. Dankzij de app kan de buitendienst het schouwproces volledig digitaal verwerken. Een voorbeeld daarvan is het eenvoudig toevoegen van foto's over de huidige kwaliteit van de lijnen op de weg. Door de digitale inwinning wordt dit direct gedeeld met de opdrachtgever, in veel gevallen de gemeente of provincie, die vervolgens online zijn goedkeuring geeft voor de reparatie. Na de goedkeuring krijgt de aannemer een melding zodat zij direct aan de slag kunnen met de werkzaamheden.

Jouw uitdaging

Heb jij een vraagstuk waarbij je ook aan de slag gaat met de mobiele inwinning van data? Bijvoorbeeld met de ArcGIS Collector App, Survey123 of nog een andere tool? Wij helpen je graag om dit zo effectief en efficiënt mogelijk te doen. 

New call-to-action

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!