Kom je personeel tekort? Huur een heel team in!

Michael Weggemans

Business Manager Overheid

Het personeelstekort is groter dan ooit. Ook de ICT-sector kampt met de gevolgen van deze situatie. Ik verwacht dat de arbeidskrapte aanhoudt tijdens de komende jaren. Daarom denk ik graag actief mee met de klanten van Tensing om in de huidige arbeidsmarkt de kwaliteit van het werk hoog te houden. Mijn naam is Michael Weggemans en ik werk als Business Manager bij Tensing. Ik heb vier oplossingen voor de personeelstekorten in de GIS-sector die ik in vier blogs met jullie ga delen de komende maanden. Oplossing één: huur niet één professional in, maar een volledig team!

Een heel team inhuren, hoe ziet dat eruit?

IT Consultancy behoeft geen introductie. Ontbreekt er specialistische kennis in je organisatie? Dan schakel je een externe adviseur in die je verder helpt. Het inhuren van een volledig team is een ander verhaal. Dat is anno 2023 nog geen ingeburgerd fenomeen. Variaties van deze dienst bestaan er al wel, onder verschillende noemers, zoals High Performance Team, Dedicated Team of Team as a Service. De grote overeenkomst tussen deze diensten: je huurt een team in met daarin alle specialismen die je nodig hebt om een IT-project in een betrekkelijk korte tijd af te ronden. Dat team werkt al jaren samen, waardoor het al op elkaar ingespeeld is.

Een voorbeeld van hoe een dergelijk team eruit kan zien voor een GIS-project:

  • Product Owner (intern);
  • Scrum Master (extern);
  • Informatieanalist (extern);
  • Senior Developer (extern);
  • Junior Developer (extern);
  • Technisch Applicatiebeheerder (extern);
  • Software Tester (extern);
  • GIS Architect (extern).

Het team bevat leden met soft skills, hard skills of een combinatie van beiden. Met deze samenstelling heb je alles in huis om ieder GIS-project tot een succesvol einde te brengen. Het team is verantwoordelijk om te denken en doen op alle bedrijfsniveaus: dus operationeel, tactisch én strategisch. De Product Owner staat op de loonlijst bij de inhurende organisatie en zorgt voor verbinding met de opdrachtgever.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zes teamleden overleggen aan eettafel

Agile werken zoals het bedoeld is

Werkend Nederland hoeft al niet meer overtuigd te worden van de voordelen van kortcyclisch werken. Dat ga ik dus niet doen. Het inhuren van een volledig team is met name geschikt voor projecten met een heel duidelijk doel op betrekkelijk korte termijn. Het bouwen van een applicatie binnen twee maanden, bijvoorbeeld. Het projectteam focust zich volledig op dit doel en deelt een project op cycli van twee weken met kop en staart. Agile werken zoals het bedoeld is, dus.

Ik hoor je al denken: Agile werken kan ook met een samengesteld team van in- en externe mensen. Klopt, en dat gebeurt nu ook in heel veel organisaties en kan zeker goed werken. Het grote verschil is met name de mate van continuïteit: bij inhuur krijg je een projectteam dat al lang met elkaar samenwerkt en extreem goed op elkaar ingespeeld is. Want: het team blijft hetzelfde, de werkomgeving verandert.

Grootste voordeel van inhuur van volledig team

De voordelen van Agile werken ‘zoals het hoort’ kun je één-op-één aanmerken als de voordelen van het inhuren van een volledig team. Het voornaamste voordeel is dat er Agile-bloed door de aderen stroomt van alle leden van het team. Ze zijn gewend om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen werk, om flexibel te zijn, om het resultaat voorop te zetten en om met een kleine club mensen een groot resultaat neer te zetten op betrekkelijk korte termijn. Ik benadruk: ondanks de snelheid gaat het hier om een kwalitatief eindresultaat. Juist omdat het team al zo goed op elkaar is ingespeeld kunnen ze snel een goed eindresultaat leveren.

Wees gelukkig op je werk, vier overwinningen

Door vaak overwinningen te vieren krijg je een positieve energiespiraal op de werkvloer. Een team dat iedere twee weken naar een (deel)doel toewerkt, heeft vaak overwinningen te vieren. Door de kleine omvang van het team en daarmee de grote betrokkenheid van individuele leden is de impact van dit overwinningsgevoel groot bij een projectteam dat altijd kortcyclisch werkt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Vier teamleden zitten aan koffietafel te overleggen

De ontwikkeling van teamleden gaat in een klein team bovendien heel snel. Ik neem een Junior Developer als voorbeeld. In een team van acht leden leert deze Junior Developer snel. De samenwerking met andere teamleden is zo intensief dat het leerproces veel sneller gaat dan in een gespecialiseerd development-team. Deze persoonlijke groei zorgt voor werkgeluk, en dat zorgt op zijn beurt weer voor een kwalitatieve bijdrage aan alle projecten waaraan hij of zij deelneemt.

Tensing heeft al goed op elkaar ingespeelde teams rondlopen bij Rijkswaterstaat en Alliander. In de komende maanden willen we een pilot doen met het inzetten van volledige teams bij bestaande klanten. 

Wil je vrijblijvend sparren over het inhuren van een volledig team? Dat kan!

Bel mij

Mail mij

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!