Tensing erkend als Esri Utility Network Specialist

Tensing

Als één van de eerste Esri partners in Europa heeft Tensing de Esri Utility Network Specialty ontvangen. Deze erkenning wordt toegekend aan partners met een bewezen staat van dienst op het gebied van de utility markt, het nieuwe Utility Network datamodel en de implementatie van services met behulp van de ArcGIS Utility Network Management Extension. In dit artikel gaan we in op waarom deze Specialty zo belangrijk is.

Het Utility Network is een GIS-omgeving die specifiek is ontworpen voor de markt van utilities. Het is een toekomstbestendig platform voor assetmanagement en het bevat alle benodigde functionaliteit voor netwerkmodellering, -bewerking en -analyse. Het Utility Network stelt gebruikers in staat om op ieder apparaat en op ieder gewenst moment netwerkdata te creëren, te beheren en te delen. Met name geografische data is hierbij waardevol, omdat het locatie gestuurde ondersteuning van kritische bedrijfsprocessen mogelijk maakt. Gebruikers kunnen met een gevisualiseerde status van het netwerk zorgen dat er adequaat gereageerd wordt op calamiteiten en de bouw- of onderhoudsprocessen op een efficiënte wijze plannen en uitvoeren

Om je meer inzicht te geven in wat het Esri Utility Network is en kan, hebben we de werking van dit innovatieve platform en haar voordelen gevisualiseerd in een StoryMap. Bekijk de StoryMap hier.

StoryMap - Why the Utility Network

Het belang van de Esri Utility Specialty

Als GIS en Data Integratie partner hebben we door de jaren heen specifieke kennis en waardevolle ervaring opgedaan binnen de utility markt. Zo hebben onze consultants diverse grote en kleinere gas, elektra en waterbedrijven in Europa mogen ondersteunen met succesvolle implementaties van het Esri Utility Network. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Franse GRTGaz en het Belgische Pidpa. Zo helpen wij deze organisaties op een doelmatige en duurzame wijze de leveringszekerheid, continuïteit en kwaliteit van het netwerk te waarborgen.

Onze expertise rondom het Utility Network wordt nu dus officieel erkend met de Utility Network Specialty. En daar zijn we trots op! Want deze titel wordt niet ‘zomaar’ vergeven alleen op basis van ervaring en het aantal voltooide implementaties. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft Tensing een audit moeten ondergaan bij Esri. Hierbij zijn kennis, technische vaardigheden en ervaring afgelopen maanden grondig getoetst.

"We zijn vereerd met deze erkenning en het feit dat we nu deel uitmaken van een selecte groep van officiële Utility Network specialisten wereldwijd", aldus Otto Huisman, International Business Director van Tensing.

Hij vervolgt: "De bewustwording van de grote voordelen van het Utility Network groeit en steeds meer organisaties maken de overstap, maar het vinden van de juiste partner blijft cruciaal voor een succesvolle implementatie en transitie. De Utility Network Specialty is in het leven geroepen om organisaties te helpen bij het vinden van die geschikte implementatiepartner. Het is een keurmerk voor gekwalificeerde Esri Utility Network partners.".

De overstap naar het Utility Netwerk biedt organisaties veel voordelen, maar de implementatie en nazorg vormen een omvangrijk project. Zonder externe hulp en de kennis van een specialist, wordt de kans op een succesvolle implementatie en transitie naar het nieuwe systeem klein. Begeleiding door een ervaren advies- en implementatiepartner is daarom cruciaal. 

Ons eerdere werk 

Zoals eerder genoemd hebben we onder andere Pidpa geholpen met de implementatie van het Esri Utility Network. Pidpa is één van de grootste waterbedrijven van België. Deze organisatie tracht continu meerwaarde te genereren door de inzet van GIS in een breed spectrum aan werkprocessen, onder andere het stroomlijnen van het beheerproces van Pidpa

De migratie naar het Utility Network was voor Pidpa een logische evolutie die de organisatie meer mogelijkheden geeft voor verdere integratie van GIS in allerhande bedrijfsprocessen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan directe inwinning van gegevens in het veld op detailniveau, uitgebreidere analysemogelijkheden op de performance van het netwerk en vervanging van maatwerk applicaties door standaard functionaliteit en het vereenvoudigen van het IT landschap.

Benieuwd hoe dit traject is verlopen? Download dan de casestudie.

Pidpa-casestudie
Als je meer wilt weten over onze diensten als Utility Network Specialist, ga dan naar https://www.tensing.com/branches/utilities

TAGS: ESRI, Utilities

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!