Vier redenen om voor een GIS Specialist van Tensing te kiezen

Michael van Mouwerik

Business Developer Waterschappen. Provincies en Veiligheidsregio's

29 mei 1953. Edmund Hillary en zijn sherpa Tenzing Norgay bereiken de top van Mount Everest. Een primeur. De twee heren worden bij hun poging ondersteund door een team van bijna 400 man. Zelfs de beste klimmer en de beste sherpa van die tijd hebben een heel goed team nodig. Samen sta je sterk. De GIS Specialisten van Tensing zijn weliswaar nog nooit in Nepal geweest, maar ook achter hen staat een heel goed team waardoor ze het maximale kunnen halen uit ieder project!

Reden 1: kennisdeling is macht

De factor die Tensing onderscheidend maakt, is onze structurele focus op kennisdeling. Onze Managing Consultants zorgen ervoor dat het kennisniveau van hun teamleden doorlopend groeit aan de hand van coachingssessies. Ze doen dit zowel op proactieve basis als naar aanleiding van feedback van klanten. 

Daarnaast hebben we nog onze Geospatial Evangelists. Een titel die je binnen Tensing alleen kunt verdienen, je kunt er niet op solliciteren. Zij hebben zoveel kennis van ArcGIS of FME dat zij de handleiding ervan kunnen herschrijven. Heeft één van onze consultants hulp nodig met een superspecifiek vraagstuk? Dan schakelt hij of zij één van onze Evangelists in en binnen vijf minuten hebben ze een antwoord en kunnen ze door. Daarnaast organiseren de Geospatial Evangelists trainingen en workshops op basis van best practices. Van elkaar leren staat centraal bij Tensing.

Tekst gaat verder onder de foto

Kennissessies

Al onze collega’s hebben daarnaast ook nog een senior buddy die ze regelmatig van individuele feedback voorziet. Nog meer kennisgroei dus. En daar houdt het niet bij op. Maandelijks organiseren we kennissessies, waarin collega’s hun werk presenteren om van elkaar te leren.

Reden 2: wij kennen jouw branche

Tensing heeft de afgelopen dertig jaar klanten bediend in verschillende branches: onder andere gemeenten, waterschappen, uitvoeringsdiensten van de rijksoverheid, nutsbedrijven en organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer van infrastructurele assets. We hebben onze GIS-oplossingen in verschillende omgevingen kunnen testen. Daarnaast hebben we daardoor geleerd wat de grote uitdagingen zijn per branche. 

Onze GIS Specialisten kennen jouw branche. Het jargon, de thema’s die spelen, de organisatorische en politieke uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt zijn bij ons bekend. Bovendien hebben we met zekerheid een best practice die toepasbaar is op het vraagstuk dat nu speelt bij jouw organisatie. Het invullen van wensen in een geografische informatiesysteem is altijd een op-maat traject. Door onze ervaring met al deze specifieke wensen hebben de mogelijkheden van zowel FME als ArcGIS volledig kunnen gebruiken. Deze kennis gebruiken we graag om ook jouw organisatie verder te helpen!

Reden 3: wij focussen ons volledig op gis

Weten wat je als organisatie wilt is heel belangrijk. Weten je niet wilt óók. Tensing kiest heel bewust voor GIS Consultancy. Wij willen één ding héél goed doen. Deze volledige focus op geografische informatiesystemen zit diep verankerd in het DNA van Tensing en in dat van onze medewerkers. Wij hebben een passie voor kaarten, zij hebben een passie voor kaarten. De intrinsieke drive die hieruit voort komt zorgt ervoor dat we iedere dag het maximale uit ons werk halen en elkaar stimuleren om dat ook te doen.

Reden 4: wij zijn volledig gecertificeerd

Bij Tensing vinden het belangrijk dat wij onze eigen expertise toetsen, zowel op individueel vlak als voor de gehele organisatie. Onze GIS Specialisten zijn daarom allemaal FME- en/of Esri-gecertificeerd. Zelfs wanneer we een Senior GIS Specialist in dienst nemen toetsen we zijn of haar kennis op deze wijze.

Tensing is Esri Gold Partner en Safe Software Silver Partner.

Wil je vrijblijvend sparren over mogelijke versterkingen voor jouw GIS-team? Dat kan!

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!