FME Form vs FME Flow

Martin Koch

Geospatial Evangelist | FME Certified Professional | FME Flow Certified Professional

De basis van FME is de FME Engine. In alle edities is deze gelijk. Deze bevat alle functionaliteit die nodig is om de gebouwde modellen in FME Form (voorheen FME Desktop), FME Flow (voorheen FME Server) of in FME Flow Hosted (voorheen FME Cloud) uit te voeren.

De belangrijkste feature van FME Form is de applicatie 'FME Workbench'. Hiermee ontwikkel je modellen en dataflows. Dankzij FME Form worden deze 'Workspaces' met een spreekwoordelijke druk op de knop uitgevoerd. De mogelijkheden om dit startproces te automatiseren zijn beperkt. Hiervoor maak je gebruik van andere software die onder voorwaarden het FME proces start.

FME Flow bevat in de basis dezelfde FME Engine. Daar omheen zit een framework die het mogelijk maakt de workspaces uit te voeren op basis van diverse events. In de meest eenvoudige vorm kunnen transformaties ge-scheduled worden. Naast 'tijd' zijn er diverse andere externe triggers te definiëren. FME Flow kan bijvoorbeeld dynamisch reageren op e-mail of data-streams van IoT-devices. De met FME ontworpen functionaliteit wordt op FME Flow geheel als services ontsloten. Hierdoor kan FME Flow uitgroeien tot een centrale hub in een informatie systeem.

Om de transformaties te ontwikkelen die op FME Flow draaien, is een FME Form licentie noodzakelijk. FME Form uitproberen? Dat kan! Vraag dan direct een vrijblijvende FME proefperiode aan!

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!