FME Desktop vs FME Server

Martin Koch

FME Certified Professional | FME Server Certified Professional

De basis van FME is de FME Engine. In alle edities is deze gelijk. Deze bevat alle functionaliteit die nodig is om de gebouwde modellen uit te voeren.

De belangrijkste feature van FME Desktop is de applicatie 'FME Workbench'. Hiermee ontwikkel je modellen en dataflows. Dankzij FME Desktop worden deze 'Workspaces' met een spreekwoordelijke druk op de knop uitgevoerd. De mogelijkheden om dit startproces te automatiseren zijn beperkt. Hiervoor moet je gebruik maken van andere software die onder voorwaarden het FME proces start.

https://www.safe.com/fme/fme-desktop/
https://www.safe.com/fme/fme-desktop/tour/2018.0/

FME Server bevat in de basis dezelfde FME Engine. Daar omheen zit een framework die het mogelijk maakt de workspaces uit te voeren op basis van diverse events. In de meest eenvoudige vorm kunnen transformaties ge-scheduled worden. Naast 'tijd' zijn er diverse andere externe triggers te definiëren. FME Server kan bijvoorbeeld dynamisch reageren op e-mail of data-streams van IoT-devices. De met FME ontworpen functionaliteit wordt op FME Server geheel als services ontsloten. Hierdoor kan FME Server uitgroeien tot een centrale hub in een informatie systeem.

Om de transformaties te ontwikkelen die op FME Server draaien, is een FME Desktop licentie noodzakelijk.

https://www.safe.com/fme/fme-server/
https://www.safe.com/fme/fme-server/tour/2018.1/

 

Meer weten over dit onderwerp?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!